La Galera publica ‘’Fanculers’’, una sèrie de llibres sobre el Barça adreçada als primers lectors

La sèrie està protagonitzada per uns petits personatges que viuen al Camp Nou.

fanculers
La fàbrica de nata i La princesa Menjanta són els dos primers títols publicats per l’editorial catalana que compta amb el text de Carles i Eloi Sala i les divertides il·lustracions de Jose Labari que donen vida als personatges de Fantrèpid, Fantina, Fanmanetes, Fanku, Fanbala o el Fansavi.
Recomanable a partir de 6 anys

 

ELS PERSONATGES

Fantina: la millor amiga d’en Fantrèpid. Astuta, alegre i assenyada. Viu al Gol Sud amb la seva família. És la germana gran d’en Fanmanetes. Sovint. ajuda els seus pares a buscar fandròmines perdudes per les grades a cavall d’en Pataplaf, el seu amic talp.

Fanmanetes: germà de la Fantina i el més traçut de tots. Té una habilitat especial per aprofitar les andròmines que es troben al Camp. Un dels seus invents més cèlebres és la faneina multiusos.

En Fankú i la Fanbala: pares de la Fantina i en Fanmanetes. Es dediquen a arreplegar fandròmines que troben pel camp per reutilitzar-les o reciclar-les. El seu camp base és el Fantraster.

Talp Pataplaf: tot i tenir una orientació desastrosa, és un crac fent galeries per sota el Camp. És el que els fanculers anomenen un “foradejoc”, és a dir, algú vingut de fora. No suporta el xivarri.

Fansavi: el fanculer més vell i savi de tots. Fa molts anys, un desafortunat cop de pilota li va fer perdre l’interès per l’esport. Ara viu en una cabana sobre el marcador del Camp Nou.

Els dolents

Ratata Menjanata: rata extraordinàriament gegantina i bruta. Viu en un contenidor a prop del Camp Nou. S’alimenta de restes de patates fregides i, sobretot, de nata d’esprai. Troba que els fanculers són fastigosament nets i sans. Tampoc no suporta  els aplaudiments del Camp Nou.

Baves: un dels dos ajudants de la Ratata. Molt babau i molt bavós. És una bèstia tan i tan lletja que ningú no sap ni quin animal és. Quan parla gairebé no se l’entén

Fastigat: gat d’allò més fastigós. És l’altre ajudant de la Ratata Menjanata. És brut i sarnós, però també molt viu. Es passa el dia gratant-se i perd pèl allà on va. Li falta un tros d’orella perquè un dia en Baves l’hi va mossegar pensant-se que era un tros de mortadel·la.