La ciutat de Barcelona ret un homenatge a Saramago


La ciutat de Barcelona ret un homenatje a l’escriptor portuguès José Saramago amb un acte a la Biblioteca Jaume Fuster a les 19.00, que constarà d’un recital musical a càrrec de Paco Ibáñez i una lectura de fragments de la seva obra per part de la seva dona i amics.

Els textos que es recitaran han estat escollits per l’escriptor català Josep Maria Castellet i seran llegits per personalitats de la cultura que van tenir relació amb Saramago com ara l’escriptora Carme Riera, la periodista Pepa Fernández, el traductor Xavier Pàmies i l’escriptora Rosa Regàs, entre d’altres.
L’homenatge coincideix amb la publicació del llibre ‘L’últim quadern’ (Alfaguara/Edicions 62) que recull els textos que l’autor portuguès va escriure al seu ‘bloc’ personal entre març del 2009 i juny del 2010.
A l’acte a la Biblioteca Fuster i a la publicació del llibre es suma la realització de la pel•lícula ‘José i Pilar’ del director Miguel González, que no s’ha publicat a Espanya però que es projectarà aquest divendres a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).
Aquesta setmana també s’ha comentat que  a partir del 18 de març la casa de Saramago a Lanzarote es convertirà en un museu dedicat a l’escriptor.