Jordi Puntí guanya el Premi Amat-Piniella amb “Maletes perdudes”


L’obra Maletes perdudes de  Jordi Puntí  ha guanyat  l’onzena edició del premi Joaquim Amat-Piniella, que per cinquè any consecutiu es concedeix a una obra publicada. El premi l’organitzen Òmnium Cultural de la Catalunya Central i l’Ajuntament de Manresa, amb la col·laboració de la Biblioteca del Casino, el Gremi de Llibreters i l’Associació Memòria i Història de Manresa.
El jurat ha triat aquesta obra entre les quatre finalistes d’enguany on, a més de la guanyadora, hi havia El somni de Farringdon Road, d’Antoni Vives, Bulevard dels Francesos, de Ferran Torrent, i Memòries de Londres, de Carles Pi i Sunyer.

Els guanyadors de les darreres edicions han estat:
2010: Sílvia Alcántara, per Olor de colònia,1984
2009: Jordi Coca, per La noia del ball, Proa
2008: Joan Garrabou, per Confessió general, Proa
2007: Antoni Pladevall, per Terres de lloguer, Columna


Maletes perdudes, primera novel·la de Jordi Puntí

Després de publicar els reculls de contes Pell d’armadillo (1998) i Animals tristos (2002), l’escriptor Jordi Puntí va publicar la primera novel•la sota el títol de Maletes perdudes.
Puntí ens porta una història força original on quatre germans de mateix nom però que vien en diferents paisos, en Christof, en Christophe, en Christopher i en Cristòfol, es troben al cap dels anys i descobreixen que son fills del mateix pare.
En Gabriel, el seu pare, els va abandonar quan eren petits. I són fills de quatre mares diferents, viuen a Frankfurt, París, Londres i Barcelona. Ara els quatre germans es reunexien per saber més coses del seu pare i esbrinar perquè un bon dia els va abandonar al mateix temps que van descobrint fets de la vida del seu pare.
Maletes perdudes ja va obtindre el Premi Llibreter l’any 2010.