El Gremi de Llibreters estima que s’han venut prop d’1,3 milions de llibres, el 85% de l’activitat que es va generar el Sant Jordi de l’any 2019. El 53% dels llibres venuts durant la diada van ser en català.

La Cambra del Llibre de Catalunya, integrada pel Gremi d’Editors, el Gremi de Llibreters, l’Associació d’Editors en Llengua Catalana, el Gremi de Distribuïdors de Publicacions i el Gremi de la Indústria i la Comunicació Gràfica, ha emès un comunicat on  considera que la festa de Sant Jordi va ser un èxit i agraeix la resposta dels lectors i el comportament cívic de la ciutadania durant la celebració del Dia del Llibre.

Després del recompte final de l’activitat, tant de les parades al carrer del 23 d’abril com dels dies previs i l’endemà, en què també hi va haver molta afluència de lectors a les llibreries, el Gremi de Llibreters estima que es van superar totes les expectatives. Les vendes van ser llegurament superiors al 85% de les que es van registrar l’any 2019, la qual cosa significa prop d’1,3 milions d’exemplars.

Després d’un any sense celebrar-se el Sant Jordi pel confinament provocat per la pandèmia de la COVID-19, enguany les vendes també s’han vist beneficiades segons el gremi “pel fet que la festa s’ha allargat diversos dies a la majoria de municipis catalans, mesura que es va prendre per tal d’evitar aglomeracions i facilitar la compra de llibres a tothom a través de la descentralització tant en el temps com en els espais”.

Mesures com dissenyar “com a jornada professional del llibre i de la flor, amb dispersió d’espais, control de la gestió de fluxes en compra i signatures, o la cerca de noves ubicacions més segures, ha aportat solucions que hauran de ser estudiades i analitzades amb rigor i deteniment per millorar futures edicions de Sant Jordi”.

Dels gairebé 1,3 milions de llibres ventuts, més de la meitat (el 53%) són en català i la resta (47%) en castellà, proporció que la resta de l’any és clarament inversa: de l’ordre del 70% en castellà i del 30% en català.

La Cambra del Llibr, aseguren en el comunicat  ja està començant a treballar en la celebració d’una tarda/nit de les llibreries i les biblioteques a mitjans del mes de juliol a tot Catalunya.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here