La BCNegra arriba a l’onzena edició amb Donna Leon com a protagonista principal

Del 28 de gener al 6 de febrer la ciutat de Barcelona viurà una nova edició del Festival dedicat a la novel·la negra amb la presència d’una vuitantena d’escriptors.

VOLS FER EL TEST DE LA BCNegra?

bcnegra 16Donna Leon, Pierre Lemaitre, Bernard Minier, Michel Bussi,  Lars Kepler, Mari Jungstedt,  Ruben Eliassen, Belinda Bauer,  Peter May,  Louise Welsh,  Andreu Martin, Alberto Vázquez Figueroa, Carlos Zanón,  Lluís Llort i Teresa Solana els noms destacats de la nova edició que comptarà amb un ampli ventall d’activitats.

L’escriptora Donna Leon rebrà el 4 de febrer el Premi Pepe Carvalho que atorga l’Ajuntament de Barcelona amb la voluntat de ser un reconeixement especial a autors nacionals i internacionals de prestigi i trajectòria reconeguda en l’àmbit de la novel·la negra. El guardó constitueix un homenatge a la memòria de l’escriptor Manuel Vázquez Montalbán i al seu cèlebre detectiu Pepe Carvalho.

Aquest no serà l’únic premi de la BCNegra perquè el dia 28 de gener es coneixerà la novel·la guanyadora del VII Premi Crims de Tintaque convoca l’editorial RBA.
El festival també vol retre homenatges a periodistes d’investigació com és el cas del ja desaparegut Xavier Vinader a més de l’escriptor Rafael Chirbes.

La novel·la francesa serà protagonista de la mà dels autors Pierre Lemaitre i Bernard Minier.

El teatre jugarà un paper important a l’edició d’enguany. Jordi Casanovas, dramaturg i director, ha elaborat un docuthriller teatral, el muntatge Port Arthur, on podrem veure en un escenari un interrogatori policial. Port Arthur, que s’estrenarà a BCNegra, és una història intrigant que es basa en fets reals i que es veurà a la Fàbrica Moritz Barcelona del 29 de gener a l’1 de febrer.

Una de les absències destacades és l’escriptora Maj Sjowall que tenia prevista la seva presència per parlar sobre els 50 anys del naixement del personatge de Martín Beck, que va crear al costat del seu marit Per Wahlöö i que més tard influenciaria a escriptors com Henning Mankell o Assa Larsson.

Com a seu central, la majoria dels actes tindran lloc al Conservatori del Liceu (c/ Nou de la Rambla, 88) però BCNegra també amplia escenaris com la Biblioteca Jaume Fuster, la Biblioteca Pública Arús i la Biblioteca La Bòbila; la Fàbrica Moritz Barcelona; l’Ateneu Barcelonès, el MNAC; l’Auditori de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna-Ramon Llull; la Fundació RBA; el Col·legi de Periodistes, la Sala Barts; el British Council; la Filmoteca i els Cinemes Girona.

CONSULTA EL PROGRAMA D’ACTIVITATS