L’any de la plaga de Marc Pastor s’adaptarà al cinema

Sota la direcció de Carlos M.Ferrera, Marc Pastor assumeix el guió de la pel·lícula al costat de Miguel Ibáñez Monroy.

252414_e20f80e7efded10289b5dbafb714a3a3Miguel Ibáñez Monroy amb la col·laboració de  Marc Pastor han enllestit el guió de ‘L’any de la plaga’ que serà produïda per Zentropa amb la col·laboració de TV3. De moment no hi ha data d’inici del rodatge i es desconeix qui podria protagonitzar l’adaptació però el projecte ja és tota una realitat.

‘L’any de la plaga’ és la tercera novel·la publicada per Marc Pastor després de ‘Montecristo’ i ‘La mala dona’ i anterior a ‘Bioko’.
La novel·la està protagonitzada per en Víctor Negro, un treballador social d’uns trenta anys que fa poc l’ha deixat la seva parella. Tot comença a canviar en el moment que algunes persones grans, que ell en te cura, comencen a suicidar-se. A les cases dels morts apareix un test amb una planta d’eucaliptus que desprèn una olor molt dolça; l’Eucalyptus gengiskhanensis.
Per en Victor, el que li resulta més estrany és la passivitat dels familiars davant d’una pèrdua tan tràgica. L’any de la plaga ens proposa una història, on uns inofensius eucaliptus poden ser el causant d’una invasió que pot canviar el destí de la humanitat.

La pel·lícula ‘La invasión de los ultracuerpos’ va servir com a font d’inspiració per escriure aquesta novel·la, però les referències cinematogràfiques, literàries i musicals marca de la casa són constants a la novel·la i en l’obra de Marc Pastor.
La força de la novel·la L’any de la plaga radicava en diàlegs entre els diferents personatges, fet que segur que ha ajudat en l’elaboració del guió cinematogràfic.

Aquest és un dels punts forts de la literatura de Marc Pastor. Qui sap si, gràcies a aquesta habilitat, algun dia el veurem com a guionista d’una important sèrie de televisió.