L’autor publica la tercera part del bestseller ‘Els pilars de la terra’

Ken Follet tanca amb ‘Una columna de foc’ la trilogia iniciada amb ‘Els pilars de la terra’ i ho fa 10 anys després de publicar la segona part, ’Un món sense fi’ ambientada a la mateixa ciutat de Kingsbridge però 200 anys més tard i amb els descendents de la primera novel·la com a protagonistes i amb el rerefons de la Pesta Negra, que va aniquilar a la meitat de la població europea.  Per Ken Follet ‘’Un món sense fi’ va suposar tot un repte per a mi perquè Els pilars de la Terra era, amb diferència, el meu llibre més popular, i no vaig poder evitar deixar-me seduir pel repte de veure si seria capaç de tornar a fer alguna cosa així de nou’’.

Ken Follet torna als escenaris d’Els pilars de la terra’ i ara ens proposa una història d’espies ambientada al segle XVI i emmarcada en el pròsper i convuls regnat d’Isabel I d’Anglaterra i, igual que en les dues obres anteriors, se situa en part a la ciutat fictícia de Kingsbridge, tot i que una bona part de  l’acció transcorre a Sevilla.  Follet assenyala ‘Vaig llegir en alguna part que la reina Isabel I va crear el primer servei secret anglès. Això em va intrigar i vaig llegir diversos llibres sobre espies i agents secrets al segle XVI. Estava segur que podria ser la base d’una novel·la emocionant’’.

Per l’autor ‘Les novel·les de l’època poden ser útils per a aquest tipus de coses, però per desgràcia no hi ha novel·les del segle XVI: el gènere no s’havia inventat encara’ però ràpidament hi va trobar solució a les obres de Shakespeare perquè ‘va escriure precisament durant el període en què es desenvolupa ‘Una columna de foc’’.

Pel que fa a l’argument de la nova novel·la que publiquen Rosa dels vents en català i Plaza&Janés en castellà arrenca l’any 1558 quan els conflictes religiosos que sacsegen Kingsbridge s’han convertit en un obstacle insuperable per a l’amor entre en Ned Willard i la Margery Fitzgerald. Quan Elisabet I arriba al tron d’Anglaterra, tot Europa se li gira en contra i la jove reina decideix crear el primer servei secret amb la missió que l’adverteixi de qualsevol intriga o invasió. Al llarg de mig segle turbulent, en Ned lluitarà per estar amb la Margery mentre lidera el petit grup de valerosos agents secrets, que s’acabaran convertint en el fonament del poder de la reina… i en la matèria d’un captivador thriller històric d’espionatge.

SÈRIE DE TELEVISIÓ, JOCS DE TAULA I UN VIDEOJOC

Els dos primers llibres d ela trilogia ‘Els pilars de la terra’ i ‘Un món sense fi’ van ser adaptats a la televisió amb un repartiment de luxe encapçalat per  Ian McShane, Donald Sutherland, Rufus Sewell, Hayley Atwell i
Eddie Redmayne . La sèrie, coproducida per Ridley Scott, es va emetre per primera vegada l’any  2010 i dos anys més tard l’adaptació d’’Un món sense fi’

Coincidint amb la publicació d’Una columna de foc, es llançarà una adaptació en videojoc d’’Els pilars de la Terra’ i a finals d’anys com també es va fer en les dues anteriors ocasions es publicarà la versió en joc de taula d’Una columna de foc’.