Grup Enciclopèdia anuncia el llançament de Kaji Manga, el primer segell editorial que publica exclusivament manga en català.


Kaji Manga apareix com una resposta necessària a una mancança editorial amb voluntat d’enriquir i portar l’abundància i diversitat de les edicions japoneses al mercat català.

“Kaji” significa “timó” en japonès. Per Pema Maymó, directora editorial de La Galera i responsable del projecte “Buscàvem una paraula que fos una picada d’ullet a La Galera i res millor que un “timó” ferm per començar aquesta aventura”. Maymo, afirma que “El nostre objectiu és que des del primer moment que un lector mostra interès en el manga, entre els 8 i els 10 anys, tingui al seu abast títols en català”.

El nou segell Kaji Manga proposarà una sèrie de títols des del shonen i el seinen al shojo i el josei, passant pel Boys Love i el Yuri. També oferirà diversos gèneres, com el slice of life, la ciència-ficció, la fantasia i les històries romàntiques.

Joan Abellà, director general de Grup Enciclopèdia, assegura que “el català no pot quedar al marge de cap format considerat literatura” i, assegura “és la nostra tasca oferir literatura en català en totes les seves variants. No podem permetre que s’exclogui a la gent jove per raó de llengua, sobretot en l’edat en la qual s’enganxen a la literatura, independentment del format d’aquesta”.
El Grup Enciclopèdia assegura que Kaji Manga “neix amb el desig de ser alhora hèlix que impulsi la lectura en la franja d’edat de pre-adolescència, l’adolescència i la post-adolescència, sense oblidar el públic adult que s’ha criat amb el manga, però també de ser timó que marqui el camí que hem de seguir per aconseguir un mercat del manga i del còmic més madur, més complet”.

Per a l’editor Carles M. Miralles, “Kaji Manga també té la intenció de construir un mercat de manga en català que se sostingui en els seus propis fonaments, sense haver de buscar sempre el suport d’altres mitjans, com l’animació televisiva, o idiomes, i sense haver de convertir-se, com fins ara, en una barca petita que va a remolc dels altres”.

L’any 2021 només es van publicar 39 títols manga en català respecte els 1.033 en castellà. Grup Enciclopedia vol augmentar el nombre de publicacions de manga català, entre 60 i 70 títols per any, i els primers títols arribaran aquesta tardor a les llibreries.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here