Josep Massot, nou Premi d’Honor dels Lletres Catalanes

El monjo català és director de Publicacions de l’Abadia  i de Serra d’Or i ha estat guardonat amb el 44 Premi d’Honor de les Lletres Catalanes.
Redacció

Nascut a Palma l’any 1941, Massot ha publicat 80 volums de llibres i 1.200 articles sobre temes variats que van des de la cançó popular, la llengua, la República, Guerra Civil, postguerra, l’Església catalana i els escriptors del segle XX.

 Segons paraules de Ramon Pla, membre del jurat, Massot ha estat premiat   “per tota una vida dedicada a construir i divulgar la cultura catalana”

Com a editor i promotor cultural, la seva tasca ha estat àmplia, des de la dedicació a la ‘Obra cançoner popular’, fins a la fundació de la Societat Catalana de Llengua i Literatura de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) que publica la revista ‘Llengua&literatura’, dirigida per Massot (1986-2009) o la revista ‘Randa’, fundada per ell el 1975 i també sota la seva direcció.

A més del Premi d’Honor de les Lletres Catalanes, Massot ha rebut  la Creu de Sant Jordi (1996), el Premi Nacional de Cultura Popular (1997) de la Generalitat i el doctorat Honoris Causa de la Universitat dels Illes Balears (1998).

L’acte de lliurament del premi ties farà el 13 de juny al Palau de la Música Catalana.