Jordi de Manuel, Premi Ictineu 2014 amb ‘La decisió de Manperel’

L’objectiu d’aquest premi és normalitzar el gènere fantàstic en català

jordi de manuel
Els PREMI ICTINEU  vol premiar les millor publicacions en l’àmbit fantàstic  ja sigui ciència-ficció, fantasia o terror i que han estat editades l’any anterior.
Els VI Premis Ictineu 2014 es van lliurar a la sala d’actes de la Biblioteca  Tecla-Sala de l’Hospitalet de Llobregat el 22 de noviembre.

Jordi de Manuel ha rebut el premi Ictineu a la millor novel·la publicada amb ‘La decisió Manperel’.
La novel·la  arrenca del cas real protagonitzat pel matemàtic rus Grigori Perelman  que l’any 2006 va rebutar la medalla Fields i el milió de dòlars del premi amb argumentant que tenia molta feina.
la-decisio-de-manperelCom de joc de paraules el matemàtic Perelman es converteix en Manperel a la novel·la de Jordi de Manuel. Després de descobir un dels set enigmes del Mil·leni rep  la medalla Fields però ràpidament hi renuncia  i es trasllada amb la seva mare i el seu gos  a una remota illa àrtica.

Jordi de Manuel comentava a L’illa dels llibres que hi  descobriran els lectors a ‘La decisió de Manperel’ ‘Llegiran una història d’un home turmentat i obsedit per una idea científica que el persegueix i que decideix fugir a una petita illa àrtica amb la seva mare i el gos Grisha. A l’illa no hi viu gairebé ningú. Intento generar una atmòsfera: una cabana, pocs personatges i el paisatge de la tundra. Només hi viuen un grapat de persones i pastors de rens durant l’estiu. També hi ha un carter, Kiril Botonov, que al llarg de la novel·la adquireix rellevància.’

La publicació de ‘La decisió de Manperel’  per a Jordi de Manuel ha estat  ‘ un punt d’inflexió. Un retorn al gènere fantàstic i a la ciència-ficció que ara em venia de gust’’-

La novel·la ja vser guardonada amb el XXII Premi Pin i Soler  2013.