Jonas Jonasson torna al febrer amb ‘L’assassí que va somiar amb un lloc al cel’

La tercera novel·la de l’autor suec es publicarà en català a Catedral, el nou segell d’Enciclopèdia Catalana.

jonas-jonasson

Jonas Jonasson va ser l’autor reveleació del Sant Jordi 2012 amb L’avi de 100 anys que es va escapar per la finestra, una novel·la que s’ha traduït a 35 idiomes i de la qual ja se n’han venut més de sis milions de llibres i que en català va ser publicada per La Campana.

L’any 2014 tornaria a repetir èxit amb ‘L’analfabeta que va salvar un país’ i l’adaptació al cinema de  L’avi de 100 anys que es va escapar per la finestra.

El nou segell d’Enciclopèdia Catalana, Catedral serà qui publiqui el català, el mes de febrer de 2016, la tercera novel·la de l’escriptor suec. En castellà serà l’editorial Salamandra qui publiqui El matón que soñaba con un lugar en el paraíso

En aquesta nova història, Jonasson revela com persones corrents poden acabar vivint situacions absurdes, i denuncia les misèries del comportament humà amb una explosiva combinació de fantasia i humor mordaç habitual en les seves novel·les. Aquest cop els protagonistes estan format per un trio: un assassí amb remordiments, una pastora protestant que ha perdut la fe però no l’ambició, i un recepcionista fart de la seva vida miserable.

L’agent literària de Jonas Jonasson, Carina Brandt destacava a L’illa dels llibres el mes d’abril de 2014 que ‘Jonasson ha obert una escletxa per a molts autors, no només suecs, d’humor, amb gent gran com a protagonistes, de títols llargs… Però tot i les possibilitats d’altres autors de ser traduïts arreu del món, l’éxit que ha tingut Jonasson és més un fenomen molt especial, que un típic best seller de gènere’.

I com arriba Jonas Jonasson a convertir-se en un  fenomen a nivell mundial? Bona part de la culpa la té el pare de Carina Brandt ‘Com buscava i llegia molt, per trobar un autor que no tingues agència sueca i que fos una mica diferent del que hi havia al mercat de tanta novel·la negre, mentrestant tenia moltes converses amb el meu pare que em feia com una mena de scout de confiança… Em va trucar des de Bangkok un dia per avisar-me d’un nou llibre que se havia llegit en el vol entre Suècia i Tailàndia i me’l vaig demanar, el vaig llegir, i vaig posar-me en contacte amb l’autor’’.

Carina Brandt també destaca’ L’humor intel·ligent i la sàtira que utilitza per recordar-nos constantment de tantes coses que ens oblidem, que l’història té tendència a repetir-se i que ens costa aprendre de la vida. També destacaria el tó personal de narrador innat i la capacitat per a la sorpresa’.

Com el protagonista de la novel·la, Jonas Jonasson també va fugir fa temps quan va decidir vendre la seva productora de televisió i marxar a Suïssa perquè segons comenta ‘treballava massa’ . Actualment viu en una illa de Suècia cuidant de les seves gallines

Haurem d’esperar fins el mes de febrer de 2016 per llegit la tercera i esperada novel·la de Jonas Jonasson.