El director editorial d’Ara Llibres i Amsterdam agafa el relleu de l’actual president Joan Sala

Canvis en la presidència de la Setmana del llibre en Català i després de la direcció de Joan Sala (Comanegra), els propers quatre anys el president serà Joan Carles Girbés.

A partir d’octubre ja es començarà a treballar en la 38a edició.  Durant l’acte de presentació, Joan Carles Girbés ha destacat que el relleu a la presidència arriba en un moment dolç i s’ha referit a La Setmana com un esdeveniment cultural imprescindible al nostre país. “Durant els pròxims anys treballarem amb il·lusió per consolidar la feina feta, i explorarem totes les possibilitats de creixement que ens permeten augmentar encara més l’abast, l’ambició i la repercussió d’aquest gran aparador del sector editorial. Tenim molts reptes per davant, però comptem amb la complicitat de tothom per seguir avançant”, ha conclòs.

L’any 1992 Joan Carles Girbés va començar a treballar a Edicions Bromera, on va arribar a dirigir l’àrea literària del grup, format també pels segells Algar i Animallibres. El 2012 va fundar l’agència Gesta, de gestió del talent literari, a través de la qual va col·laborar o assessorar diverses empreses editorials, entre les quals Grupo SM, Vicens Vives, Ara Llibres, Onada, Vincle o el 9 Grup Editorial.

L’any 2014 va fundar, juntament amb Xavi Sarrià, l’editorial Sembra Llibres, integrada dins el col·lectiu Llegir en Català. El 2016 es va incorporar a la cooperativa Som*, com a director editorial d’Ara Llibres i Amsterdam, i més tard també de La Casa dels Clàssics, que va adquirir la històrica Col·lecció Bernat Metge.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here