‘Jo confesso’ de Jaume Cabré rep un nou premi

La novel·la de Cabré guanya el XLI Premi Crexells de literatura catalana de l’Ateneu Barcelonès.

La novel·la de Jaume Cabré guanya la darrera edició del Premi Crexells . Aquest any estaven nominades també L’últim dia abans de demà’, d’Eduard Márquez, i ‘Primavera, estiu, etcètera’, de Marta Rojals.

Dotat amb 6.000 euros i una obra de l’artista  Antoni Llena, el premi s’ha lliurat en una festa celebrada al jardí de l’Ateneu. Durant la celebració de lliurament  s’ha  fet un homenatge a Emili Teixidor, guanyador del Crexells el 2003 per “Pa negre”.

El jurat del premi  Crexells, ha estat integrat per Ramon Pla i Arxé, Carme Arnau, Pilar Argudo, Ricard Ruiz, Xavier Pla i el vicepresident de l’Ateneu, Lluís Reales.

El jurat va seleccionar com a finalistes la novel·la guanyadora, ‘L’últim dia abans de demà’, d’Eduard Márquez, i ‘Primavera, estiu, etcètera’, de Marta Rojals, i els socis de l’Ateneu i els lectors del consorci de Biblioteques de Barcelona han escollit finalment l’obra de Cabré.

Les votacions han estat molt renyides i la novel·la guanyadora s’ha decidit per dos vots:
‘Jo confesso’ ha obtingut 135 vots, ‘L’últim dia abans de demà’ 132,  i ‘Primavera, estiu, etcètera’ 73.

‘Jo confesso’ ha guanyat ja el premi de la Crítica, el Crítica Serra d’Or, el Premi de Narrativa Maria Àngels Anglada.

La novel·la ja ha venut, des de la seva publicació uns 60.000 exemplars en català, 30.000 en castellà i 20.000 en alemany (editada en aquesta llengua fa un mes).