Javier Cercas torna a la transició amb ‘Las leyes de la frontera’.

Cercas torna a la ficció després de ‘Anatomia d’un instant’.

Javier Cercas torna a situar-se en els primers anys de la transició espanyola, però aquest cop deixa els ambients polítics d’Anatomia d’un instant’ per submergir-se  en els ambients més marginals de la transició amb una novel·la protagonitzada per tres delinqüents juvenils i la deriva posterior de les seves vides.

La leyes de la frontera (Mondadori) ens descriu un triangle amorós protagonitzat per Zarco, Tere i el Gafitas, que durant l’estiu de 1978,  es dediquen a donar estirades, robar cotxes, desvalisar cases i atracar bancs a la ciutat de Girona.

Vint anys més tard, el Gafitas s’ha convertit en l’advocat més notable de la ciutat i rep l’encàrrec de defensar el Zarco, convertit en el delinqüent més famós d’Espanya. Tere, per la seva banda, torna a funcionar com el llaç entre tots dos.

Javier Cercas és autor de cinc novel·les: El móbil, El inquilino, El vientre de la ballena, Soldados de Salamina i La velocidad de la luz. També és autor d’Anatomia de un instante, que va obtenir el Premi Nacional de Narrativa el 2010.