El jurat del premi està format per  6500 infants i joves que amb els seus vots decideixen les obres guanyadores de cada edició.

Aquest any el 14è PREMI ATRAPALLIBRES ha premiat en la cetgoria de 9 anys No llegiré aquest llibre (La Galera) de Jaume Copons i il·lustrat per Òscar Julve. En la categoria de 10 anys Bestiolari 2 (Fil d’Aram) de Josep Vallverdú amb il·lustracions de Manuel Cusachs i en la categoria de 11-12 anys Wolfgang (extraordinari) (Columna) de Laia Aguilar.

El lliurament dels Premis tindrà lloc al Teatre Condal de Barcelona. El dilluns 3 de juny a les 10:00h i comptarà amb la presència de diverses personalitats, els autors i/o editors guardonats i uns 600 infants i joves dels 6500 que hi ha participat.

Durant l’acte també s’anunciaran les obres finalistes de la propera edició dels Premis, a la que ja es podran començar a inscriure els centres educatius, les biblioteques, i a partir d’ara també, les llibreries que ho desitgin.

Obra guanyadora Categoria 9 anys

Guanyador 9 anys

No llegiré aquest llibre.
Jaume Copons

La Galera

En Jul és un nen a qui no li agrada llegir i li cau a les mans aquest llibre. De mala gana comença la lectura i, després d’haver arrufat el nas i haver fet uns quants comentaris negatius, la protagonista del llibre que llegeix, la Lia, surt de la història i a partir d’aquí…

Una història divertida, de ritme trepidant i amb personatges ben definits. Una novel·la gràfica dins d’una altra novel·la gràfica.

Obra guanyadora Categoria 10 anys

Guanyador 10 anys

Bestiolari 2
Josep Vallverdú

Fil d’Aram

En la nostra llengua s’han escrit extraordinaris llibres de poemes dedicats als animals. De ben segur que en coneixeu més d’un d’aquests llibres i recordeu algun poema que sabeu dir de memòria. Oi, que sí?
Josep Vallverdú n’ha escrit dos d’aquests llibres. En el segon, BESTIOLARI 2, hi ha quaranta-dos poemes que us agradaran tant, que voldreu llegir-los i rellegir-los, dir-los en veu alta, buscar oients per recitar-los-hi de memòria… O, fins i tot, representar-los

Obra guanyadora Categoria 11-12 anys

Guanyador 11-12 anys

Wolfgang (extraordinari)
Laia Aguilar
Columna

Wolfgang és un noiet d’onze anys amb un coeficient intel·lectual de cent cinquanta-dos que li permetria anar quatre o cinc anys més avançat. Però, per contra, des d’un punt de vista emocional està molt per sota: pateix del que s’anomena disincronia. I això li provoca que no tingui amics i que visqui gairebé reclòs a casa amb la mare. La seva vida es basa a fer llistes on hi apareixen tots els elements de l’entorn que no li agraden, ja que, segons sembla, ell mateix es reconeix com a tan extraordinari que és incapaç d’establir relacions d’amistat amb els que ell anomena «sota de cent» i n’odia tot allò que fan. Però tot es torça quan un maleït succés l’obliga a anar a conviure amb el seu «pare», un tal Carles, que el va abandonar quan va assabentar-se que la mare n’estava embarassada.

ENTREVISTA AMB LAIA AGUILAR

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here