Jaume Cabré, Carles Casajuana, Iolanda Batallé i Silvia Soler principals apostes literàries del setembre en català.


El nou curs editorial comença amb força en el panorama literari català.

Jaume Cabré publica Jo confesso, set anys després de l’èxit de Les veus del Pamano. ‘Jo confesso’ es situa entre el segle XII i el XX entre l’Eixample barceloní i el Congo, i compta com a protagonista a l’Adrià Ardèvol, fill superdotat i sense amor d’una família de la burgesia barcelonina. Mitjançant confessions la novel•la tracta temes com l’amor, el desamor, el sentiment de culpa i el mal.

L’autor de ‘L’últim home que parlava català’,Carles Casajuana, guanyador del Premi Ramon Llull 2009, presentarà nova novel•la aquest setembre. ‘Un escàndol sense importància’(Columna) és el títol d’aquesta novel•la d’advocats amb suborns i corrupció com a principals ingredients.

Joan-Daniel Bezsonoff publica aquest setembre ‘La melancolía dels oficials’ (Empúries) situada a la França de finals del 1950 que lluita per conservar la seva província algeriana. Bezsonoff ens descobrirà els horrors de la guerra, la seva misèria i les seves hores tràgiques en aquesta història d’amor i d’espionatge que el durà d’Alger a París, i de Tànger a Frankfurt.

L’escriptora Silvia Soler es passejarà en un creuer a ‘Un creuer fora de sèrie’ (Columna). La familia XXl l’Oriol i la Maria s’embarquen a “La perla del Mediterrani” tal i com van decidir un cop van cobrar l’herència de la tia Antigua. Roma, Mònaco, Venècia, Nàpols…els esperen en un vitage on viuran moltes aventures i embolics.

Iolanda Batallé després de l’exit de ‘La memòria de les formigues’ presentarà aquest setembre, un recull de relats a ‘El límit exacte dels nostres cossos’ (Amsterdam).

Dels debutants destaquem a Joan Marcé que amb ‘Un intrús a l’estany’ (Ed. 62) ens presenta una novel•la al pur estil Michael Crichton. Un descobriment sobre una misteriosa seqüència d’ADN, portarà al protagonista d’aquesta història a ser perseguit per part d’una important multinacional. En Ramon treballa al New Jersey Biological Institute en un projecte sobre el genoma humà.

Per la seva banda,Gisela Pou trasllada la seva novel•la al món del cava a El silenci de les vinyes (Planeta). La familia dels Brucart són els protagonistes d’aquesta història que  fa un recorregut per la història del cava, des dels seus inicis en el segle XIX fins a l’actualitat, passant per moments clau com la plaga de fil•loxera que va assolar el país durant els primers anys del segle XX, la guerra civil i fins a la modernització de la producció del cava dels temps moderns.