seguir_creando_portada_jpgL’11 de novembre de 2015 es va constituir la plataforma «Seguir creando» per reivindicar que qualsevol professional de la creació pugui continuar creant de manera remunerada després de la seva jubilació sense deixar de percebre la pensió a la qual han contribuit durant la vida activa, la qual cosa prohibeix la llei des de l’any 2013.

Entitats com CEDROSGAEACEVEGAP i l’AELC van promoure la plataforma amb l’objectiu és equipar la legislació estatal a la d’altres països de la Unió Europea, en els quals la jubilació i la creació són activitats compatibles perquè s’entén que la seva aportació contribueix a enriquir el patrimoni cultural d’una societat.

Segons la legislació actual, cobrar una pensió és incompatible amb l’activitat creadora i des del 2012, qualsevol professional de la creació jubilat que desitgi continuar desenvolupant la seva activitat intel·lectual ha d’elegir entre deixar de fer-ho –o fer-ho de franc– o renunciar a la seva pensió.

El president de la plataforma Seguir Creando, Manuel Rico insta al nou Govern espanyol després de les eleccions del 26-J a resoldre la qüestió de la incompatibilitat de les pensions i els drets d’autor dels escriptors.

La plataforma Seguir Creando assenyala que la legislació actual suposa ‘un dany de proporcions incalculables al desenvolupament intel·lectual del país impedint que els autors puguin continuar fent aportacions en una etapa de la seva vida en què el grau de maduresa, experiència i saviesa pot revertir en la millora d’una societat cada vegada més necessitada de pes intel·lectua’.

La plataforma segura que es produeix una desprotecció dels creadors, especialment els de les rendes més baixes, que no poden complementar les seves pensions no contributives amb el fruit del seu coneixement.