Helena Carreras guardonada el 40è Premi de Novel·la Curta Just M. Casero

La novel·la premiada ‘Dinou vint’ serà publicada per l’editorial Empúries.

El Premi de Novel·la Curta Just M. Casero l’organitza i convoca la Llibreria 22 de Girona i l’obra guanyadora serà publicada, a primers de l’any vinent, per l’Editorial Empúries. Enguany el premi celebra els 40 anys de vida i ho fa en el marc de la pandèmia de la COVID-19 que ha provocat l’ajornament dels actes programats per celebrar l’efemèride.

El jurat ha destacat de la novel·la guanyadora  ‘’la combinació del llenguatge juvenil amb uns determinats referents culturals que està relatada des d’una perspectiva de versemblança que sorprèn i enganxa, a partir de les vivències d’una adolescent durant el curs 2019-2020.’’  En la novel·la, s’hi barregen les vivències del procés independentista, d’un institut de secundària, l’amor juvenil, i, també, la pandèmia i el confinament.

El Premi Just Manuel Casero està dotat amb 2.500 €, una escultura de Pierre d.la, i la publicació de l’obra a l’Editorial Empúries.

El jurat del premi també ha recomanat la publicació de la novel·la ‘’El senyor Clauss’’ de Marta Pasqual per ‘’la qualitat literària de l’obra’

El senyor Clauss , una dona explica tant el procés de descobriment d’unes històries reals com aquests mateixos relats, incorporats a una narració en la qual l’escriptora esdevé també protagonista.

La novel·la parteix de dos fets històrics: la facècia que fan servir els aliats per enganyar Hitler en el desembarcament de Sicília i l’arribada d’espies nazis que fan estada a Caldes de Malavella després de la 2a Guerra Mundial. És un joc entre la memòria històrica, l’assaig novel·lat, l’erudició literària i la vida de la dona que escriu tot això.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here