Aquest juliol, la cadena estrena la sèrie de televisió basada en la novel·la de l’autora de ‘Perduda’

Sota la direcció de Jean-Marc Vallé i protagonitzada per Amy Adams, la cadena HBO estrena la sèrie de televisió Sharp objects , basada en la primera novel·la on l’escriptora Gillian Flynn.
Ferides obertes és un thriller psicològic que arrenca quan la periodista Camille Preaker és enviada per un diari de Chicago on hi treballa, al seu poble natal de Wind Gap, per cobrir uns successos que tenen a veure amb la desaparició d’una adolescent del poble i l’assassinat d’una altra uns mesos enrere.

L’ambient opressiu i angoixant del típic poble del midwest nord-americà marca l’atmòsfera de la novel·la i també de la  sèrie que comptarà amb vuit capítols la primera temporada.
Patricia Clarkson, Chris Messina, Eliza Scanlen, Elizabeth Perkins, i Matt Craven completen el repartiment de la sèrie.

Gillian Flynn va debutar amb ‘Ferides obertes’ (2006), per després continuar amb ‘La part fosca’.
La consolidació definitiva va arribar amb ‘Perduda’ l’any 2013 i Hollywood de la mà de David Fincher va veure el potencial narratiu i va convertir la novel·la en un èxit cinematogràfic.

Les bondats de Gillian Flynn es basen en el perfil psicològic dels seus personatges, que en moltes ocasions estan protagonitzats per perdedors que han de sobreviure a determinats fets i on el sentiment de culpa hi és força present.
A Ferides obertes, explora les relacions familiars entre mares i filles i més concretament en les que es converteixen en opressives i malaltisses que acaben per marcar la infantesa i provocar nefastes repercussions per la resta de la vida. A ‘Perduda’ (RBA/Random House), Gillian Flynn disseccionava les relacions de parella que acaben provocant efectes devastadors.
Els girs argumentals i la capacitat per anar dosificant les informacions formen part també de la literatura de l’escriptora nord-americana.

De moment ha publicat tres novel·les però ja s’ha convertit en un dels valors destacats del suspens i el thriller.