Espai literari recomana: Tragí de secrets de Jordi Casanova i El mago de Ryunosuke Akutagawa

La llibreria Espai Literari situada al barri de Gràcia de Barcelona (C/Ramón y Cajal, 45 de Barcelona t’ajuda a descobrir nous autors

Espai Literari - Tragí de secrets  El mago

Dues recomanacions per descobrir nous autors i editorials independents.

Títol: Tragí de secrets
Autor: Jordi Casanovas
Editorial: Voliana
Pàgines: 382
Preu: 20 €
Cada any, quan s’acosta Sant Jordi, comença el ritual de recomanacions de best-sellers importats d’Estats Units.
Res a dir, si no fos perquè sovint oblidem que aquí tenim una gran pedrera d’autors i editors que produeixen llibres entretinguts i ben escrits. Aquí us en proposem un de nou: Jordi Casanovas i Tena, autor de Tragí de secrets.
És una novel·la ambientada al Sabadell de 1809.  Com diu el propi autor, sabadellenc com la seva criatura, es tracta d’un relat de Quilòmetre Zero. Nosaltres afegirem que és una novel.la ben escrita. El descobriment és un mèrit que es pot apuntar Voliana, una petita editorial del Maresme que aposta per editar en català “sense complexos i autolimitacions”.

Aquí van quatre ratlles sobre l’argument:
“A la primavera del 1809, dos joves es veuen empesos a abandonar Sarrià arran de la mort del pare, implicat en les rebel·lions populars contra la presència de les tropes napoleòniques, i troben acolliment als defores de Sabadell a l’aixopluc de la que advindrà la seva nova família.   Mentrestant, una parella de traginers habituats a traficar amb tot tipus de mercaderies —no sempre lícites— entra en les seves vides per satisfacció d’uns i malgrat les recances d’altres.
Les relacions que es teixeixen entre els personatges els duran a embolicar-se en situacions cada vegada més compromeses i perilloses. Un gir inesperat ens descobreix que sovint ni tot és com sembla ni les persones mostren allò que diuen o creuen ser.”

Vols rebre aquest llibre a casa? http://www.espailiterari.com/producto/tragi-de-secrets-jordi-casanovas-tena/

 

Títol: El Mago
Autor: Ryunosuke Akutagawa
Editorial: Candaya
Pàgines: 196
Preu: 16,00 €
Amb el bon gust que caracteritza l’editorial Candaya, El mago és un llibre doblement interessant. Primer, perquè ens dóna pistes per entendre una cultura (la japonesa) tan diferent a la nostra. I, segon, perquè la ploma d’Akutagawa permet fruir d’aquests tretze contes inèdits. És un dels llibres que més recomanem i, alhora, és un dels favorits dels nostres lectors i lectores.

Ryunosuke Akutagawa (1892-1927) és reconegut com un dels grans mestres de la literatura mundial. Part del seu reconeixement ve del director de cinema Akira Kurosawa, que es va inspirar en un dels seus relats per fer la pel·lícula Rashomon (1950).

Vols rebre aquest llibre a casa?
http://www.espailiterari.com/producto/el-mago-ryunosuke-akutagawa/