Emili Teixidor rep el X Premi Jaume Fuster.


Emili Teixidor, ha rebut el X Premi Jaume Fuster que concedeix l’Associació d’Escriptors a la Llengua Catalana a escriptors de reconegut prestigi per la seva trajectòria.El guardó li arriba poc després dels èxits de la pel·lícula ‘Pa negre’, una adaptació de la novel·la de l’escriptor de Roda de Ter. 
Emili Teixidor és escriptor, pedagog i periodista i ha escrit moltes obres adreçades a un públic infantil i juvenil,  tot i que ha publicat  novel·les  per a adults.
Va comneçar la carrera com a escriptoramb  Les rates malaltes, Dídac, Berta i la màquina de lligar boira   i L’ocell de foc. Ha destacat per la publicació de les novel·les Sic trànsit Glòria Swanson , Retrat d’un assassí d’ocells, El llibre de les mosques  Pa negre, Laura Sants  i Els convidats .
A més d’aquest premi, Emili Teixidor ha rebut durant la seva trajectòria literària altres guardons com el Crítica Serra d’Or de narrativa, el Sant Jordi de novel·la, el Creixells, el Premi Nacional de Cultura de literatura infantil i juvenil i la Creu de Sant Jordi de la Generalitat a la seva trajectòria.

Els guanyadors del Premi Jaume Fuster  dels últims anys són: Màrius Sampere (2010), Maria Barbal (2009), Montserrat Abelló (2008), Joan Francesc Mira (2007), Feliu Formosa (2006), Carme Riera (2005), Maria Antònia Oliver (2004), Jaume Cabré (2003), Quim Monzó (2002) i Jesús Moncada (2001).