Autora de diversos poemaris guanya el premi literari amb la seva primera novel·la

Amb ‘Dias sin ti’, Elvira Sastre publica la seva primera novel·la després dels poemaris ‘Cuarenta y tres maneras de soltarse el pelo’, ‘Baluarte’, ‘Ya nadie baila’ i ‘La soledad de un cuerpo acostumbrado a la herida.
L’escriptora s’endú els 30.000 euros de dotació econòmica del premi convocat per l’editorial Seix Barral.

El jurat del Premi Biblioteca Breu 2019 ha estat presidit per Rosa Montero i format per Agustín Fernández Mallo, Pere Gimferrer, Lola Larumbe i Elena Ramírez, Directora editorial de Seix Barral.

La novel·la sortirà a la venda el 5 de març i segons ha destacat Elena Ramirez, directora editorial de Seix Barral, l’obra ‘indaga en el dolor de la pèrdua i en la importància de traçar un vincle afectiu amb el passat a través de la memòria individual transmesa entre generacions que han viscut en mons molt diferents i que, així i tot, troben en els sentiments un idioma comú.’

Elvira Sastre ha destacat fins a ara en el món de la poesia i sobre les diferènces de la novel·la i el poema, ha assenyalat ‘Per a mi la poesia és una cosa lliure, sense pautes, sorgeix sola fruit d’una necessitat emocional d’expressar-la. La novel·la, no obstant això, encara que pot tenir tints d’alleujament en certs punts, requereix de molt més treball, una disciplina, temps i constància. La poesia, si no surt, no l’escric. La narrativa, no obstant això, fins que no passa el temps, les correccions, les perspectives, no està completa.’’. Sastre afirma que ”l’escriptura serveix per a moltes coses, entre altres, per a deixar petjada i explicar una cosa important, una cosa nova que no s’hagi dit, alguna cosa que mereixi aquesta eternitat que donen els llibres”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here