L’autor francès deixa momentàniament la novel·la negra per presentar la segona part de l’exitosa ‘Ens veurem allà dalt’

Haurem d’esperar fins al març per llegir la nova proposta de Pierre Lemaitre. Habitual autor de gènere negre l’any 2014 rebia el prestigiós premi Goncourt 2013.
Lemaitre s’apartava del gènere que el va veure néixer com a autor, però el guardó el va fer més popular, reconeixent així la seva vàlua com a escriptor.

Al març es publicarà en català i castellà la segona part de la novel·la ‘Ens veurem allà dalt’. ‘Els colors de l’incendi’ (Bromera /Salamandra) és una història de la venjança d’una dona, la Madeleine i del retrat d’una època històrica convulsa a Europa.

La narració arrenca el febrer de 1927 quan tot París assisteix al funeral de Marcel Péricourt. La seva filla Madeleine ha de prendre possessió de l’imperi financer del qual és hereva, però el destí li reserva altres plans. El petit Paul, el seu fill, amb un gest inesperat i tràgic, situarà Madeleine en el camí de la ruïna i de l’enfonsament. En una Europa falsament confiada, on es veuen sorgir els colors de l’incendi que la recorrerà durant els anys 30, Madeleine respondrà amb coratge i venjança davant dels motius i els homes responsables de la seva caiguda.

Tot i debutar com escriptor als 55 anys després de bona part de la seva vida dedicant-se a fer de professor de literatura per a adults. No va ser fins a l’any 2006 quan publicava ‘Irene’, (Bromera/Alfaguara) la seva primera novel·la, després de ser rebutjat per una vintena d’editorials.  Sobre la professió de mestre, Lemaitre destacava en una entrevista a L’Illa dels Llibres ‘Ensenyar m’ha permès obrir els llibres i llegir entre línies i saber quines són les eines que disposen els escriptors. Saber com organitzen un diàleg, com elaboren un personatge, creen un efecte de sorpresa o intriga. L’ensenyament m’ha ajudat a escriure. Espero no escriure com un professor però és cert que ensenyar m’ha permès aprendre el meu ofici.”

El 5 de març es publica ‘Els colors de l’incendi’.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here