La Cambra del Llibre i el Gremi de Floristes creuen que el Sant Jordi serà un èxit i reforçarà les llibreries i floristeries de proximitat. Es reforçaran les mesures de seguretat i higiene que marquen les autoritats sanitàries.

El Procicat ha aprovat els protocols específics per a la diada que han preparat la Cambra del Llibre i el Gremi de Floristes per tal de celebrar una festa descentralitzada arreu de Catalunya, d’acord amb la realitat de cada municipi.

La Cambra del Llibre de Catalunya, institució que agrupa els gremis i associacions d’editors, llibreters, distribuïdors i de la comunicació gràfica de Catalunya, juntament amb el Gremi de Floristes, mostren la seva satisfacció perquè el dia de Sant Jordi els llibres i les roses tornaran al carrer i això permetrà reforçar el comerç local i de proximitat. La festa de Sant Jordi d’aquest any, d’acord amb els protocols validats pel Procicat, permetrà celebrar un Dia del Llibre i la Rosa descentralitzat, que eviti les aglomeracions i amb totes les garanties sanitàries.

El president de la Cambra del Llibre Patrici Tixis en roda de premsa ha destacat que “El Sant Jordi de llibres i roses al carrer ha tornat”.  Ha volgut agraïr a totes les institucions que ha participat i treballat perquè la diada de Sant Jordi es pugui celebrar amb certa normalitat.  “No serà un Sant Jordi com el de l’any 2019 però segur que serà molt millor del que vam tenir l’any passat” ha afirmat Tixis que ha afegit que serà “Un Sant Jordi al carrer amb signatures de llibres ordenat amb distàncies de seguretat i controls d’aforament”- Finalment ha recordat que “Serem molt escrupolosos perquè sigui un èxit que permeti reforçara les llibreries de proximitat”

Carme Ferrer, presidenta del Gremi de Llibreters ha agraït a tots els ajuntaments de Catalunya perquè han treballat per fet tot el possible per “fer un Sant Jordi el més normal possible”. Ha volgut deixar clar que “Aquest Sant Jordi, hi haurà Sant Jordi a les llibreries i amb parades davant de les llibreries i també signatures amb totes les mesures se seguretat.”  Ha recordat que les llibreries són segures i ha assenyalat que s’estan avançant les vendes, un fet que permet esponjar molt les visites a les llibreries.

Els protocols de la que serà una de les primeres festes cíviques del 2021 contemplen que durant el dia de Sant Jordi les parades de llibres i de roses seran exclusivament de professionals dels diferents sectors de la cadena de valor del llibre i de les floristeries, la qual cosa permetrà celebrar-lo amb unes condicions òptimes de distància i seguretat. Cada municipi adaptarà la celebració a la seva dimensió i característiques pròpies de la seva ciutat.

Acte de presentació de les novetats de Sant Jordi i el Dia del Llibre i la Rosa 2021 Foto: Monmar Comunicació.

Crida a la participació responsable

La Cambra del Llibre i el Gremi de Floristes han treballat per a recuperar de manera segura la festa del Llibre i de la Rosa per Sant Jordi que no es va poder celebrar l’any passat. És per això que fan una crida a una participació de proximitat, amb esperit cívic, responsabilitat i respectant el compliment de les mesures de seguretat que a cada establiment i a l’espai comú s’adoptin.

El Dia del Llibre a Barcelona

En el cas de la ciutat de Barcelona, la Cambra del Llibre de Catalunya ha treballat estretament amb els tècnics municipals i s’ha consensuat que totes les llibreries de la ciutat podran tenir una parada al carrer, davant del seu establiment des del dimecres, 21 d’abril, fins al divendres, 23 d’abril.

Al mateix temps, l’Ajuntament de Barcelona ha posat a disposició de llibreters, editors escriptors i floristes 11 espais públics a l’aire lliure que gestionarà la Cambra del Llibre, que estaran perimetrats i amb controls rigorosos d’accés i d’aforament on hi haurà signatures dels autors i parades de llibres i de roses.

Aquests espais són els següents:

Passeig de Gràcia (entre Ronda Sant Pere i carrer Aragó (Eixample)
Passeig Lluís Companys (Ciutat Vella)
Jardinets de Gràcia (Gràcia)
Plaça Reial (Ciutat Vella)
Plaça de Valdívia (Les Corts)
Plaça de la Vila (Gràcia)
Plaça de Sarrià (Sarrià)
Jardins Centelles del Palau Macaya (Eixample)
Plaça Universitat
Plaça Orfila (Sant Andreu)
Espai entre Rambla i els carrers Pallars, Llacuna i Pujades (Poble Nou)

A la ciutat de Barcelona, en conjunt hi haurà unes 490 parades davant dels establiments de llibreries i floristeries i, en els 11 espais públics perimetrats, unes 180 parades de venda de llibres i roses amb 31 espais de signatures.

El Gremi de Llibreters ha habilitat un “minisite” a la seva pàgina web on es podrà consultar el dia 23 el lloc i les hores de signatures dels llibres a Barcelona.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here