Coincidint amb l’inici de La Setmana del Llibre en Català, Montse Ayats, presidenta de l’Associació d’Editors en Llengua Catalana, ha presentat les dades de l’Estudi sobre el sector de l’edició i el llibre en català 2017 que conviden a l’optimisme.

Segons aquest estudi la facturació per vendes de llibres a Catalunya l’any 2017, en qualsevol de les llengües, ha estat de 484,746 milions d’euros. D’aquests, 235,760 milions d’euros corresponen a la venda de llibres en català. Així doncs, l’edició en català suposa un 48% de les vendes a Catalunya.

Per matèries, cal destacar l’augment d’un 1,80% de les vendes de literatura infantil i juvenil i el 2,20% en literatura (novel·la, poesia, teatre…) per adults.

El canal de venda més important continua sent les llibreries i cadenes de llibreries que representen un 53,3% de les vendes, percentatge que es manté estable en els darrers tres anys. Sense el llibre de text, l’oferta de títols nous editats ha augmentat un 10% els darrers cinc anys i la facturació al voltant del 5% en el mateix període, la qual cosa mostra la vitalitat del sector.

Montse Ayats, presidenta d’Editors.cat, destaca que aquestes xifres, ‘’sumades al bon moment creatiu dels autors que escriuen en català, la qualitat de les traduccions, la tenacitat de les empreses editorials, unes biblioteques públiques que renoven i amplien els seus fons, l’esforç d’internacionalització i el compromís del Govern en complir els objectius del Pla 2020 els fan mirar amb optimisme el futur de l’edició en català’’.

Del 7 al 16 de setembre torna La Setmana a l’avinguda de la Catedral de Barcelona. Amb l’objectiu de promocionar la lectura i la venda de llibres en català, la Setmana augment a l’oferta i el nombre d’expositors;  204 expositors, repartits en 62 mòduls; un 25,2% més d’expositors, en relació a l’edició del 2017.

La Setmana del Llibre en Català, on hi són presents 200 segells editorials i es donaran a conèixer més de 250 novetats, alhora que hi haurà una àmplia mostra dels fons editorials.

La Setmana està organitzada per l’Associació d’Editors en Llengua Catalana que torna a repetir escenari, l’avinguda de la Catedral de Barcelona i amplia amb d’altres escenaris com el COAC i al Casal del Metge.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here