Els 25 del 25. La llista de les 25 recomanacions de llibres d’aquest Nadal.

 L’illa dels llibres us  ofereix 25 recomanacions literàries per aquest Nadal. 

Jo confesso de Jaume Cabré (Proa/Destino)
Gairebé set anys després de la publicació de Les Veus del Pamano, l’escriptor Jaume Cabré publica ‘Jo confesso’.
Es tracta d’una confessió de més de mil pàgines on Cabré torna a demostrar la seva capacitat creativa, fet que el converteix  en una de les veus més destacades del panorma literari català.
Jo confesso, tal i com algunes veus ja han  qualificat és una novel·la de novel·les. Una novel·la protagonitzada per Adrià Ardèvol fill superdotat i sense amor d’una família de la burgesia barcelonina. Mitjançant confessions la novel·la tracta temes com l’amor, el desamor, el sentiment de culpa i el mal.  Clica per a més  informació

El temor d’un home savi de Patrick Rothfuss. (Plaza&Janes)
Després de l’èxit  d’El nom de vent, l’escriptor nord-americà  Patrick Rothfuss ens oferix la segona part d’aquella historia protagonitzada per Kvothe i que va captivar a lectors d’arreu del món.
El temor d’un home savi, publicada en català i castellà per Plaza y Janés,  torna a centrar-se  en un dia de la vida de Kvothe, un personatge curiós i enigmàtic que decideix explicar la seva vida a la taverna de Roca de Guía. Kvothe continua narrant la seva vida i les diferents professions i feines que ha desenvolupat  ;  músic, captaire, lladre, estudiant, mag, heroi i assassí.  Clica per a més informació

 

Al país del núvol blanc  Sara Lark (Ediciones B)
‘Al país del núvol blanc’, de Sarah Lark, s’ha convertit en un fenòmen editorial a països com Alemanya. Sara Lark ha decidit escriure una trilogia sobre la cultura dels maoris i la colonització de Nova Zelanda.
Al país del núvol blanc és el primer títol de la trilogia publicada per Ediciones B.
Clica per a més informació 

 

Cada dia penso en tu. Maria Barbal. (Columna)
L’escriptora  Maria Barbal ens ofereix un recull de relats dedicats als animals  de companyia ‘Cada penso en tu’ (Columna)
Es tracta d’un homenatge als animals de companyia i les estretes relacions entre les persones i les seves mascotes que coneixerem a través  d’una gata, un dàlmata, una tortuga, una cadernera, un esquirol  entre d’altres animals.
Clica per a més informació.

 

HHhH. Laurent Binet (Edicions del 1984/ Seix Barral)
Laurent Binet ens ofereix un joc literari  interessant que barreja novel·la i assaig històric. HHhH  arrenca  amb les investigacions per part de l’autor sobre l’atemptat que dos brigadistes de la Resistència van cometre l’any 1942 a Praga contra Reinhard Heydrich, cap de la Gestapo i considerat un dels homes més temuts del III Reich i màxim artífex de l’anomenada ‘’solució final”.
Clica per a més informació

 

Niebla roja. PatriciaCornwell ( RBA).
Amb Niebla roja, l’escriptora Patricia Cornwell va ser guardonada amb el V Premio Internacional RBA de Novela Negra.
 La sèrie de la forense Kay Scarpetta  ja ha protagonitzat dinou novel·les.A Niebla Roja, la doctora Kay Scarpetta, es trobarà  en la resolució lògica d’una sèrie de brutals assassinats que està cometent un criminal a Savannah (Geòrgia). Lluny del seu laboratori, Scarpetta haurà de confiar més en la seva intuïció que en les avançades tècniques forenses que habitualment utilitza per  resoldre  les més  que macabres i incomprensibles morts que s’estan produint. Clica per a més informació.


Campos de muerte. Simon Scarrow (Edhasa)
Conegut per les seves novel·les romanes protagonitzades per Cato i Macro, Simon Scarrow va iniciar amb  Sangre joven la tetralogia dedicada als generals Napoleó i Wellington.
Scarrow ha dotat d’aquesta tetralogia un sentit èpic i també torna a demostrar la seva tasca de documentació alhora d’escriure les seves novel·les.
L’autor  entrellaça la vida dels dos militars amb  força enginy fins al punt d’oferir al lector  una bona radiografia sobre les seves  biografies.L’autor anglès publica Campos de muerte el desenllaç de  la tetralogia basada en la vida dels dos generals. Clica per a més informació 

 

El port del nou món. Xulio R  Trigo. (Edicions 62)
Després d’El  somni de Tàrraco, l’escriptor Xúlio R.Trigo torna amb una novel·la histórica on s’endinsa en la Barcelona de finals del segle XV i la construcció del port de Barcelona.
Les necessitats comercials de l’època fan que la ciutat vulgui comptar amb un port segur per poder convertir-se en punt de referència comercial.
La novel·la arrenca l’any 1477 molt abans que  Cristòfor Colom comencés el  viatge que el portaria a descobrir el nou món.
El Consell de Cent de la ciutat de Barcelona encarrega les obres de construcció del port de la Santa Creu a l’enginyer Stassi d’Alexandria. Clica per  a més informació.

 
Entre tonos de gris. Ruta Sepetys. (Maeva)
Ruta Sepetys debuta amb Entre tonos de gris, una novel•la que narra el patiment i l’horror que van viure milers de deportats als gulags soviètics i als camps de treball de Sibèria
Ruta Sepetys debuta amb Entre tonos de gris (Maeva), una novel•la que narra el patiment i l’horror que van viure milers de deportats als gulags soviètics i als camps de treball de Sibèria per part del règim d’Stalin.  Clica per  a més informació

 

 

Los asesinos del emperador. Santiago Posteguillo (Planeta)
Las trilogia de las Legiones malditas (Ediciones B) va catapultar a Santiago Posteguillo com un dels grans autors de novel·la històrica espanyols. Ara amb Los asesinos del emperador (Planeta) enceta una nova trilogia sobre Trajà.Ara publica Los asesinos del emperador per oferir al lector una novel·la ambientada a finals del segle I d Con inicia  una nova trilogia històrica sobre Trajà.
Santiago Posteguillo ha destacat que la seva novel·la a més d’entretenir també vol aconseguir divulgar la figura de l’emperador Trajà, que avui en dia encara és un personatge poc conegut.
La novel·la Los asesinos del emperador es centra en els inicis de la vida de Trajà i dels problemas polítics i socials que viu Roma en aquella época.  Clica per a més informació.

Crims. Ferdinad von Schirach. (Empúries/Salamandra)
L’advocat penalista alemany Ferdinand Von Schirach debuta com a escriptor amb un recull de relats que s’han convertit en tot un fenòmen editorial.
Von Schirach és en aquests moments un dels advocats alemanys més importants i ha treballat en casos que s’han convertit en mediàtics.
La realitat sempre supera la ficció i fent cas d’aquesta afirmació l’autor alemany ha volgut escriure 11 relats on ens descriu algunes particularitats de casos penals que ha porta durant la seva trajectòria professional. Clica per a més informació

 

Amb l’aigua al coll. Petros Markaris. (Tusquets)
L’escriptor grec publica un nou cas del comissari Kostas Kharitos.La crisi econòmica grega és l’escenari de la nova novel·la de Petros Markaris  ‘Amb l’aigua al coll (Tusquets)
Després de les retallades i la situació econòmica actual un desconegut ha dedicit culpar als banquers de tot plegat i comença una sèrie d’assassinats macabres. El modus operandi sempre és el mateix; els decapita amb una espasa i els marca amb una lletra D. El desconegut assassí anima els ciutadans a boicotejar les entitats financeres i no pagar els seus deutes i hipoteques.
Clica per a més informació

 

Anys de prospertitat. Chan Koonchung (Campana/Destino)
“Anys de prosperitat”  ha estat qualificada com una de les novel·les més destacades de la literatura xinesa actual i comparada amb clàssic com ‘Un món feliç’ i ’1984′.
Malgrat el ressó internacional que ha obtingut la novel·la  de l’escriptor Chan Koonchung, aquesta continua censurada a Xina, tot i que molts xinesos gràcies a internet han aconseguit llegir-la en clandestinitat.
Clica per a més informació.

 

Només per a gegants. Gabi Martinez (Amsterdam/Alfaguara)
El periodista G
abi Martinez ha decidit investigar sobre la vida del zoòleg Jordi Magraner.
Era l’any 2002 quan la policia va trobar el cos de Jordi Magraner  assassinat a la seva casa de l’Hindu Kush pakistanès. Les causes de l’assassinat encara avui en dia no estan força clares.
Magraner portava quinze  anys vivint  en el Hindu Kush estudiant la fauna i buscant l’existència del  mític Ieti
Gabi Martinez ens ofereix a Només per a gegants  (Amsterdam llibres/Alfagura), un treball periodístic amb aire de novel·la o bé una novel·la amb aires periodístics.
Jordi Magraner segons paraules de Gabi Martinez no és un aventurer a l’estil clàssic, i era més aviat una persona plena de contradiccions.  Clica per a més informació

 

Ombres en la nit. Ferran Torrent. (Columna/Bromera)
Ferran Torrent ha tornat amb una novel·la ambientada  l’any 1947 i protagonitzada per Santiago Cortés, un gitano comunista que va sobreviure als camps de concentració nazis.
A Ombres en la nit, Ferran Torrent  ens trasllada a la València de l’any 1947, tot i que també compta amb escenaris com Viena i Montecarlo. Coneixerem  una galería de personatges interessant  formada entre d’altres per espies soviètics pertanyents al Komintern, supervivents dels camps de concentració i antics combatents republicans, membres del SIS britànic  que entre tots ens ofereixen un bon thriller. Clica per  a més informació. 

El prisionero del cielo. Carlos Ruiz Zafón (Planeta)
El Nadal del 1957 és el punt de partida d’El prisionero del cielo i la llibreria dels Sempere el lloc on comença la novel·la. Una conversa entre Daniel Sempere i el seu pare  sobre com millorar les vendes de la llibreria inicia una narració que comptarà amb personatges com Fermin Romero que en aquests moments es troba preparant la seva boda amb Bernarda.
De cop i volta un misteriós personatge visita la llibreria dels Sempere.. Clica per a més informació

 

Signatura 400. Sophie Divry. Blackie Books.
L’editorial barcelonina Blackie Books, creada l’ant 2009 per Jan Martí ha publicat Signatura 400 de Sophie Divry. oques històries literàries tenen com a proptagonista una bibliotecària. Desconeixem el nom de la protagonista ja que ella mateixa es qualifica com una dona invisible que ningú li parla, excepte quan li demanen algun llibre.
‘Signatura 400′ és una relat en primera persona on la literatura i l’amor als llibres apareix de forma constant. La protagonista es passa els dies ordenant, classificant, posant signatures. Clica per a més informació.

 

L’home que volia ser feliç. Laurent Gounelle. (Columna/Maeva)
L’escriptor francès parla a L’illa dels llibres de l’èxit de les seves novel·les L’home que volia ser feliç i No me n’aniré sense dir-te on vaig.
La barreja de novel•la i llibre d’autoajuda que ens proposa l’escriptor francès Laurent Gounelle ha captivat a lectors d’arreu del món. De moment ha publicat dues novel•les L’home que volia ser feliç (Columna/Maeva) i No me n’aniré sense dir-te on vaig (Columna/Planeta).
Les dues novel·les són fruit de les experiències i coneixements que Laurent Gounelle ha anat adquirint de les seves trobades amb els millors especialistes sobre psicología i la superació personal del món. Clica per a més informació.

 

El ruido de las cosas al caer. Juan Gabriel Vasquez. (Alfaguara)
L’escriptor colombià va aconseguir amb aquesta novel•la el Premio Alfaguara de Novela 2011.
JuanGabriel Vásquez  es va inspirar en la notícia apareguda en un diari l’any 2009 sobre la fuga d’un hipopòtam del zoologic de Pablo Escobar, el narcotraficant colombià.
El narcotràfic colombià és un dels punts que tracta la novel•la.  Juan Gabriel Vásquez ho fa d’una manera que enganxa al lector al crear  una història protagonitzada per Antonio Yammara i Ricardo Laverde, dues persones que des de diferents punts de vista viuran a le seves pròpies carns la guerra del narcotràfic. Clica per a més informació. 

 

 

L’acabadora. Michela Murgia. (Proa /Salamandra)
L’acabadora és la segona novel•la de l’escriptora Michaela Murgia. Nascuda a Sardenya l’any 1972 ha captivat a molts lectors italians amb les seves novel•les que al mateix temps han aconseguit destacats premis com el prestigiós Premio Campiello. L’editorial Proa ha publicat la segona novel•la sota la traducció de Mercè Ubach.
La protagonista de L”acabadora és la Tzia Bonaria és vídua i sense fills, i decideix demanar la Maria, la quarta filla d’una vídua pobra que no la pot mantenir, com a “filla d’ànima”. La Tzia Bonaria és la modista del poble i es força respectada però també té un altre ofici que és el de l’acabadora.
Aquest ofici que sembla ser que va exisitir consisteix en practicar l’eutanàsia i ajuda a morir a tots aquells que ja no volen patir més. Clica per a més informació. 

La nevada del cucut. Blanca Busquets. (Rosa dels vents)
Blanca Busquets ha aconseguit amb La nevada del cucut el darrer Premi Llibreter en la categoria Literatura Catalana.
Es tracta de la cinquena novel·la de l’escriptora barcelonina després de la publicació ‘Presó de neu’, ‘El jersei’, ‘Tren a Puigcerdà’ i ‘Vés a saber on és el cel’.
La cinquena novel·la de la periodista barcelonina Blanca Busquets explica la història de dues dones unides, malgrat la distància generacional, per la seva afició a escriure però també per la seva valentia i desig de superació, i pels seus sentiments.

Clica per a més informació

Caribou Island. David Vann. (Empúries / Mondadori)
L’escriptor David Vann ha captivat a molts lectors gràcies a la novel·la Sukkwan Island. Una història dura sobre la relació d’un pare i un fill que decideixen passar una temporada en mig de la natura salvatge d’Alaska.
David Vann, tenia tretze anys quan el seu pare li va proposar que passessin junts un any, en una petita i inhabitada illa d’Alaska anomenada Sukkwan. L’escriptor no va  acceptar la proposta i quinze dies després  el seu pare se suïcida.
Durant tota la seva vida es va  preguntar si podria haver evitat aquest suïcidi anant amb el seu pare a Sukkwan i va ser llavors quan va decidir escriure la novel·la.  Clica per a més informació.

Departamento Q. Judi Adler Olsen (Maeva)
La mujer que arañaba las paredes i Los chicos que cayeron en la trampa són de moment els dos títols publicats de la sèrie El Departamento Q.
Jussi Adler-Olsen i segueix les petjades d’autors con Mankell i Larsson  per oferir-nos una sèrie de novel·les  negres marcades per la denuncia social i la crítica de la societat actual.
Clica per a més informació.


 

 Joc de trons. George R R Martin. (Alfaguara/Gigamesh)
Cançó de gel i foc ha estat traduïda a divuit idiomes i adaptada a la petita pantalla per productora HBO, emesa a Espanya per Canal +.  Des de l’any 1996, data de publicació de a primera història s’han venut més de tres milions de llibres venuts arreu del món i els fans no paren de créixer, gràcies també a l’adaptació televisiva per part d’HBO de Juego de tronos el passat 17 d’abril. (Canal+ ha estrenat la sèrie en castellà).
George Raymond Richard Martin és un escriptor de ciència ficció i fantasia, guionista i productor. Va començar a escriure la sèrie de Canción de hielo y fuego l’any 1991.
Clica per a més informació.

L’últim dia abans de demà. Eduard Marquez. (Empúries/Alianza)
Els lectors de L’illa dels llibres van  escollit L’últim dia abans de demà com a Llibre de l’estiu 2011.
L’últim dia abans de demà, una petita joia literària Eduard Márquez, l’autor d‘El silenci dels arbres i La decisió de Brandes ens ofereix una petita joia literària de 146 pàgines. Es tracta de la novel·la més autobiogràfica que ha publicat fins ara. Dura en alguns moments, L’ultim dia abans de demà (Empúries/Alianza) també ens ofereix un retrat generacional, el descobriment del sexe, i el coqueteix amb les drogues, la desparació de familiars molts propers o l’educació religiosa dels protagonistes de la novel·la són alguns dels ingredients de l’obra de l’autor català.
Clica per a més informació.

1 COMENTARI

  1. Molt bona selecció. “La nevada del cucut” és una joia, un dels millors llibres que vaig llegir al 2011. “El temor d’un home savi” i “Al país del núvol blanc” tampoc estan malament, encara que no em van agradar tant com a la majoria.

    Dels que no he llegit, m’interessen “Jo confesso”, “El prisionero del cielo” i “Entre tonos de gris”. “Cançó de gel i foc” me’l van regalar per Nadal.

    Salutacions.

Comments are closed.