El president del Parlament Europeu, Martin Schulz s’entrevista amb l’escriptor Jaume Cabré.

Schulz s’ha mostrat admirador de l’obra de l’escriptor català.

 

El  representant polític europeu, s’ha entrevistat durant mitja hora amb  l’escriptor català.

La trobada s’ha celebrat a la seu de Grup 62 a Barcelona i Martin Schulz, no ha estalviat elogis sobre l’obra  de Cabré i s’ha manifestat admirador en diverses ocasions

Jaume Cabré  segons un comunicat de l’editorial Grup 62 ha explicat un cop finalitzada la trobada que  Schulz “m’ha parlat de la seva experiència de lector de Jo confesso i m’ha fet un parell de preguntes sobre aspectes de Les veus del Pamano”.  Cabré, que, per pudor, no ha volgut explicar les “coses amables” que el president del Parlament Europeu ha dit vers la seva obra.

Schulz ha convidat Cabré a fer una lectura de fragments de la seva obra al Parlament europeu.
Aprofitant l’entrevista Jaume Cabré ha preguntat al president del Parlament Europeu sobre la situació de la llengua catalana al parlament “Sobre la llengua, m’ha vingut a dir que el problema del català al Parlament Europeu és Espanya. Diu que totes les pegues les posa Espanya, però que ell és tossut i tornarà a presentar la proposta d’us del català”.
Martin Schulz  va ser durant un temps llibreter i destaca per ser un bon lector.

Actualment Jaume Cabré és un dels escriptors de llengua catalana  amb més projecció internacional, especialment en països com Alemanya.