El petit Sant Jordi de L’illa dels llibres. Les recomanacions de la Llibreria Al·lots

Hem demanat a Paula Jarrin,  responsable de la Llibreria Al·lots que ens faci algunes recomanacions infantils i juvenils per aquest Sant Jordi.

Sant Jordi 2014- Al·lots i L'illa dels llibres

Aquí teniu les recomanacions que ens ha fet i sobretot com diuen a la Llibreria Al·lots  ‘No oblideu, que si llegiu bonic, somieu bonic’.

Pels més petits de casa:

els amors de la melissaEls amors de la Melissa.
Esperança Sierra i Xavi Teixidor.
Personatges fets per Lalala Toys. 2014.
Editorial Mediterrània.
Tercer lliurament  de la colla del Sam. En aquesta aventura, centrada en la diada més romàntica de Catalunya, en Geld acabarà amb el cor trencat i la Melissa sospirant d’amor pel seu enamorat, en Roger Coma. Un llibre per gaudir de la bogeria dels Cacaus i per recordar una Diada molt especial.

que dormis bé petit trenQue dormis bé, petit tren.
Sherri Duskey Rinker i Tom Lichtenheld. 2014.
B de Blok.
Una història rodona per anar a dormir. Un petit tren, que de nit, es prepara per fer via l’endemà. Un grup d’animals seran els encarregats de deixar-ho tot a punt: carreguen, netegen, pinten i quan tot està fet, marxen, tots plegats a dormir.

 

Els que comencen a llegir:

canallaCanalla.
Lluís Farré. 2014.
Edebé.
Un llibre en lletra lligada que fa un recull de com és la canalla, com viu, com són les seves famílies, a on viuen, que els agrada, tot un compendi de canalla, una colla de grills que ens han robat el cor i les hores de són.

ultim violi anna mansoL’últim violí.
Anna Manso. Il·lustracions de Gabriel Salvadó. 2014.
La meva Arcàdia.
Primer llibre d’una nova editorial que neix per aquest Sant Jordi. L’Octavi és el fill d’un lutier i passa molta estona al taller observant la feina del pare. També té amics i l’agrada jugar. Però s’adona que pot ser, voler-ne casa cop més coses no sigui sempre bo. Una col·lecció sobre valors i els valors de les coses.

Tumbili-Molist_Pep-Tumbili.
Pep Molist. Mercè Canals (il) 2014. 
Col·lecció blanca dels vaixells de vapor. Cruïlla.
En Tumbili és un elefantet molt ben educat, que cada matí saluda a tots els animals que es troba de camí a l’escola, però vet aquí, que un matí no troba per enlloc ni a la gasela ni al lleó. Empipat fins a les celles, comença la recerca. Però al final la sorpresa serà per a ell. Sort que no la va arribar a espatllar.

 

Els que ja llegeixen bé:

llibres AEls Llibres d’A.
Josep L. Badal. 2014.
La Galera.
Em permeteu que us recomani dos llibres d’aquest autor. Els contes de l’A recull contes que arriben a l’ànima, com si cada nit ens trobéssim amb l’avi més savi, que hi és al llibre, en Roure, i ens relatés una història diferent cada nit. Una preciositat. Sense dubtes un llibre que ja és un clàssic necessari per tots, grans i petits. Sisplau, endinseu-vos en el Mon de l’A.

l'impostor pep albanellL’impostor.
Pep Albanell. Oriol Malet (il) 2014.
Col·lecció La Formiga Vermella. Animallibres.
Per fi, en Pep Albanell s’atreveix a  revelar-nos la fantàstica història del Joles Senell. I, a mi, no m’ha decebut gens ni mica, tot el contrari, crec que ens regala un tros de la seva ànima i de la seva vida entre les línies d’aquesta preciosa novel·la. No deixeu escapar al Joles i no us perdreu al Pep Albanell en estat pur.

L__esfera_imperfecta-LopesinoL’esfera Imperfecta.
Jordi Lopesino. Mayra Aguilar (il). 2014.
Barcanova. Col·lecció els Setciències.
Una colla d’amics es reuneix a la casa de l’arbre per fer un treball col·lectiu de ciències, el tema: el nostre planeta Terra. Entre ciència i feina, les aventures d’aquests amics que descobriran els secrets del nostre planeta i els problemes dels que tenim més a prop. I tot narrat pel vell arbre que els acull.

 

Per joves i una mica més…

_la-sopa de l'aviLa sopa de l’avi.
Mario Satz. Il·lustracions d’Albert Asensio. 2013.
Babulinka Books.
La Catalina ha deixat de menjar i només la podrà salvar l’amor, la saviesa i la sopa de l’avi. Una novel·la que remou els sentiments i que ens ensenya que els avis amaguen un tresor sota la pell. Una petita joia, per recordar els avis, i per valorar la seva saviesa.

La-balada-del-funicular-miner-La Balada del funicular miner.
Pau Joan Hernàndez. 2013. 
Premi gran angular. Cruilla.
En la foscor d’un vespre, un camió es despenya per la vella carretera provocant amb això que la bèstia surti de la seva gàbia i quedi alliberada i disposada a acabar amb tot el que es creui pel seu camí. La nova professora de matemàtiques de l’Institut, Alda, arriba a la vall disposada a oblidar el seu passat i a començar una nova vida. La Directora, l’Enka, és l’única que sap a què es dedicava antigament la professora. La Mei, la Sara, en Daniel i en Gerard, quatre adolescents del darrer curs d’ESO, toquen en el seu grup, els Ferrats, les cançons que la Mei composa, com la darrera, La balada del funicular miner, la peça clau que potser resol tots els enigmes que s’han anat obrint al llarg de l’obra.

 

Per totes les edats.

ALaCuinaDeNit_catA la cuina, de nit.
Maurice Sendak. Traducció de Miquel Desclot. 2014.
Kalandraka.
Aquest any Kalandraka té una gran aposta, publicar la trilogia de Sendak. Després d’Allà on viuen els monstres, a la cuina, de nit, ens regala el viatge fantàstic i nocturn d’un petit al·lots que es cau per la foscor i ens revela un gran secret: com es tenim coca cada matí. No la deixeu escapar.

-soy-un-artistaSóc un artista.
 Marta Altés. 2014.
Blackie Books.
Tots tenim un artista dins o un artista a casa, un petit Dalí incomprès que tot el que veu és susceptible de convertir-se en una obra d’art. Però, hi ha cops que les mames no els entenem. Vet aquí la qüestió. Un preciós àlbum de la Marta Altés que farà gaudir a grans i petits.

aquest llibre es de l'aviaAquest llibre és de l’avia / Aquest llibre és de l’avi.
Jaume Copons i Liliana Fortuny. 2014.
Combel
Una proposta preciosa per compartir entre avis i néts. Un llibre per fer a casa, tot recordant i parlant amb els savis-avis de la família.

els meus plats preferitsEls meus plats favorits.
Jérôme Merle, Laurence Jammes i Marc Clamens. 2014.
Editorial Juventut.
22 receptes, 11 dolces, 11 salades. Galetes, muffins, brownies, pizza, creps, varetes de peix… un llibre que us donarà idees per poder compartir amb els de casa una estona tancats a la cuina, valorant la feina de fer els àpats i apropant-los a la mon gastronòmic. Myam!

 

LLista realitzada per la llibreria Al·lots (Carrer del Consell de Cent, 266,  Barcelona)
http://www.llibreriaallots.com/

logo allots