El guardó vol estimular els llibreters agremiats en la seva dedicació d’activadors culturals  difusors de la llengua i la literatura catalanes i distingir la tasca d’una persona o entitat que hagi destacat per la seva atenció, disposició i suport envers les activitats de les llibreries i la seva difusió.

La llibretera Irene Bonet de la llibreria El Drac d’Olot ha estat guardonat per ser al capdavant d’una llibreria que hi és sempre i ha acompanyat els lectors i lectores de diverses generacions. El jurat recorda que es tracta “ d’Una llibreria nascuda d’una idea i un esperit de servei al país, al bell mig de la capital de la Garrotxa, fent teixit a la ciutat fins a esdevenir la referència de la comarca i més enllà. Per ser una llibreria de trajectòria llarga, de 50 anys de fidelitat a aquell esperit originari, gràcies a una actitud de creixement i posada al dia constants, i a la generositat d’un canvi generacional que n’ha continuat el compromís”.

Per la seva banda el president d’Omnium, Xavier Antich ha rebut el premi a la divulgació del món dels llibres i les llibreries “Perquè sempre que en té l’oportunitat insisteix en la importància de llegir, de l’experiència de la lectura, de l’entusiasme pels llibres. Una actitud que es tradueix en tota la seva activitat professional, educativa i de comunicació, i que abraça des de les xarxes socials fins al compromís, com a bon lector que és, envers la literatura, la seva funció de cohesió social, l’estima a les llibreries i el compromís fidel a la llengua”.

El Premi Memorial Pere Rodeja, en homenatge al llibreter gironí Pere Rodeja i Ponsatí (1931- 2009), considerat exemple i mestre en l’ofici de la llibreria.  El guardó vol estimular els llibreters agremiats en la seva dedicació d’activadors culturals i difusors de la llengua i la literatura catalanes, l’arrelament en el territori, la influència en els hàbits lectors, la complicitat amb l’entorn cultural, el servei i tot allò que hagi donat i doni prestigi a l’ofici de llibreter.  També vol distingir cada any la tasca d’una persona o entitat que hagi destacat per la seva atenció, disposició i suport envers les activitats de les llibreries i la seva difusió.

El jurat del premi està format per Guillem Terribas, Anna Vilanova, Lluís Morral, Anna Guitart i Ester Pujol, amb Marià Marín, actuant de secretari amb veu, però sense vot.

L’acte de lliurament es farà el 22 de febrer, a les 7 de la tarda a Girona.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here