El Palau Robert dedica una exposició a Roser Capdevila

La mostra es pot visitar entre el 8 d’octubre i el 27 d’abril del 2014, a la primera planta del Palau Robert.

RoserCapdevila“Llapis i…acció! Roser Capdevila dibuixa” explora els contes més populars de la seva trajectòria i proposa un viatge emocional per la seva biografia. La mostra es pot visitar entre el 8 d’octubre i el 27 d’abril del 2014, a la primera planta del Palau Robert.
Les comissàries la crítica d’art Mercè Alsina i l’arquitecta Anna Batet, filla de la il·lustradora.

El Palau Robert presenta una exposició amb obra inèdita de Roser Capdevila, l’autora entre d’altres de Les tres bessones.
Capdevila ha publicat més de tres-cents títols publicats a diferents països. La seva obra ha estat traduïda del català a totes les llengües majoritàries i ha escrit i dibuixat pera editorials de França, Alemanya, Àustria, Itàlia, Canadà, Bèlgica i el Japó.

L’exposició està dividida en diversos espais: Apunts d’infantesa; Neix una il·lustradora; Dibuixant i bona lletra; Una experiència de conte; Un personatge, un retrat; Contes dins de contes; Dibuixos que es mouen; Hola a tothom; De portes endins; S’alça el teló, i El Cabaret

Roser Capdevila, una vida  com a il·lustradora
Roser Capdevila va estudiar Belles Arts a l’escola Massana de Barcelona, durant la dècada de 70 va col•laborar amb l’edició francesa de la revista infantil ‘Cuca Fera’ i el 1979 va ser finalista del Premi Apel•les Mestres de literatura infantil i juvenil il•lustrada pel seu conte ‘La cosidora’.

En la dècada dels 80 va començar a il•lustrar llibres amb els quals va aconseguir reconeixements tan importants com el Premi Serra d’Or (1982 i 1983), el premi d’il•lustració de la Generalitat de Catalunya (1984), la Creu de Sant Jordi (2004), el premi a la trajectòria professional atorgat pel Gremi d’Editors de Catalunya (2005), la Medalla d’Or de la Ciutat al mèrit artístic atorgada per l’Ajuntament de Barcelona (2006), la Medalla d’Or de la Belles Arts que dóna el Ministeri de Cultura (2009) i la Medalla d’Honor del Parlament de Catalunya (2010), entre d’altres guardons.

Exposició: “Llapis i…acció! Roser Capdevila dibuixa”
Palau Robert
Passeig de Gràcia,107
Horari. De dl. a ds., de 10 a 20 h. Dg. i festius, de 10 a 14.30h