El més vist del mes d’octubre a L’illa dels llibres.

El lliurament dels Premis Blocs Catalunya, el sorteig de tres novel·les de Ruta Sepetys, Jaume Cabré i el Premio Planeta, entre el més vist del mes d’octubre a L’illa dels llibres.
1-Lliurats els Premis Blocs Catalunya. L’associació Stic.cat ha lliurat els Premis Blocs Catalunya que premien els millors blocs en català. Mots muts nats, Llegim i piulem i La serp blanca millors blocs literaris en català del 2011.

 

 2-Sorteig de tres novel·les signades per l’escriptora Ruta Sepetys. Ruta Sepetys debuta amb Entre tonos de gris, una novel•la que narra el patiment i l’horror que van viure milers de deportats als gulags soviètics i als camps de treball de Sibèria.

3-Reportatge de la novel·la ‘Jo confesso’ de Jaume Cabré. Gairebé set anys després de la publicació de Les Veus del Pamano, l’escriptor Jaume Cabré publica ‘Jo confesso’.
Es tracta d’una confessió de més de mil pàgines on Cabré torna a demostrar la seva capacitat creativa, fet que el converteix  en una de les veus més destacades del panorama literari català.

Foto: Jordi Milian

4-Reportatge del Premio Planeta 2011. Javier Moro guanya el Premio Planeta 2011
La 60º edició del Premio Planeta ha coronat a Javier Moro com a guanyador del pretigiós guardó literari i s’emporta els 601.000 euros.  Inma Chacón ha estat finalista amb la novel·la ‘Tiempo de arena’.

5-Un tastet de la novel·la El port del nou món de Xulio R. Trigo. Després de l’èxit de Somni de Tàrraco, Xulio R. Trigo torna amb la novel·la històrica. Serà el proper mes d’octubre amb la publicació d’El port del nou món (Ed. 62) situada a la  Barcelona de la segona meitat del segle xv. Es tracta d’una novel·la molt ben documentada sobre la construcció del port de Barcelona i que serà una de les apostes destacades en el panorama literari català d’aquesta tardor.

6-Planeta desvetlla més detalls d’El prisionero del cielo de Carlos Ruiz Zafón.  El 17 de novembre es publicarà El prisionero del cielo de Carlos Ruiz Zafón. L’editorial Planeta comença a donar-ne detalls sobre la coberta i l’argument de la novel·la.  Daniel Sempere i el seu amic Fermín, coneguts per ser unns personatges destacats de  l’Ombra del Vent, apareixen de nou en aquest nou projecte editorial. Carlos Ruiz Zafón torna a Barcelona i més concretament a l’any 1957.

7-Un matrimonio feliz de Rafael Yglesias vist per Caterina Cortès. Opinió  de la novel·la Un matrimonio feliz Un matrimonio feliz de Rafael Yglesias, una de les millors obres de la literatura nord-americana dels darrers anys i guanyadora del premi Los Ángeles Times 2009.

 8-El suec Tomas Tranströmer guanya el Nobel de Literatura. Nascut l’any 1931 a Estocolm és unde les veus més destacades de la poesia sueca. Poeta, psicòleg i traductor va debutar als 23 anys  amb 17 poemes (1954).  Destaquen també  Hemligheter på vägen (1958), Den halfvärdiga himlen (1962) , Sanningsbarriären ( 1978), Mörkseende (1970) i   Stigar (1973).
Avui en dia la seva obra s’ha traduït a més de cinquanta idiomes.pot llegir-se a Tranströmer en, almenys, 51 idiomes diferents.

9-Entrevista: Iolanda Batallé presenta El límit exacte dels nostres cossos. Iolanda Batallé ha  publicat un recull de relats després de l’èxit de La  memòria de les formigues. L’escriptora catalana ha parlat del nou llibre i de l’èxit obtingut amb la seva primera novel·la.

10-Entrevista: David Vann ens desvetlla els secrets de ‘Sukkwan Island’ i ‘Caribou Island’.  L’escriptor David Vann ha captivat a molts lectors gràcies a la novel·la Sukkwan Island. Una història dura sobre la relació d’un pare i un fill que decideixen passar una temporada en mig de la natura salvatge d’Alaska.