El Gremi d’Editors lliura el Premi Atlàntida a l’escultor Jaume Plensa

L’escultor ha rebut el guardó durant la celebració de la Nit de l’Edició

nit edicio jaume plensa

El Gremi d’Editors de Catalunya ha distingit l’escultor Jaume Plensa amb el Premi Atlàntida 2015, guardó que la institució atorga anualment a una personalitat de reconegut prestigi que s’hagi destacat per la seva contribució al foment de la lectura i del món del llibre i també pel seu compromís en la defensa del valor de la cultura i de la propietat intel·lectual.

El Gremi d’Editors de Catalunya  també ha reconegut a Enciclopèdia Catalana i Editorial Kairós, amb motiu del seu cinquantenari; i a Fundación Caja de Arquitectos pel seu 25è aniversari.

La Llibreria Pebre Negre ha estat guardonada amb el 21è Memorial Ferran Lara que premia cada any  la tasca d’un jove emprenedor en el món editorial. Maite Sánchez, Maite Cusó i Oriol Canosa han rebut el premi per haver creat un model cooperatiu i de sostenibilitat per adaptar-se a la realitat de mercat seguint una estratègia clara: especialització i proximitat (llibreria + obrador, de barri), a prop del Mercat, amb moltes complicitats veïnals. 

D’altra banda, L’Associació Col·legial d’Escriptors de Catalunya (ACEC) i el Gremi d’Editors de Catalunya, per tal d’honorar la figura del gran traductor, poeta i humanista Ángel Crespo i tenint present que una gran proporció de les traduccions al castellà s’editen a Catalunya, han lliurat el 18è Premi de Traducció Ángel Crespo a Misael Ruiz Albarracín i Santiago Sanz per la traducció de l’anglès d’«Antología poética» de George Herbert, publicada per l’editorial Animal Sospechoso.

La Nit de l’Edició, vol ser un punt de trobada anual de tot el món editorial i lliura una sèrie de reconeixements a persones i editorials que han destacat per la seva contribució a la difusió del món del llibre. L’acte, presidit per Carme Forcadell, presidenta del Parlament de Catalunya, Ferran Mascarell, conseller de cultura, Berta Sureda, comissionada de cultura de l’Ajuntament de Barcelona, Daniel Fernández, president de la Federació Espanyola de Gremis d’Editors d’Espanya, i Carme Riera, presidenta de Cedro, entre d’altres.  

 

Fotografia lliurament del premi cedida pel Gremi d’Editors de Catalunya.