El Gremi de Llibreters confirma que el 23 donarà a conèixer dades de vendes de Sant Jordi

sant-jordi-llibresEl Gremi ha fet públic un comunicat on assegura que ”Donat el malentès que s’està produint a causa d’informacions errònies aparegudes en alguns mitjans de comunicació relatives a Sant Jordi, el Gremi de Llibreters de Catalunya vol deixar clar que: Com els últims anys, el Gremi elaborarà el dia de Sant Jordi una llista dels títols més venuts de la jornada que farà arribar als mitjans de comunicació.

En el comunicat el Gremi de Llibreters comenta que  la confecció de la llista es basarà en prospeccions estadístiques que durant la diada es fan cada any a llibreries de tot el país amb diferent perfil, dimensió i ubicació territorial perquè la mostra sigui representativa. El rànquing també tindrà en compte la informació fins al dia anterior recollida per Libridata, sistema que envia informació de manera automàtica de 220 punts de venda (llibreries, cadenes de llibreries, hipermercats, grans superfícies, etc).

L’endemà, dijous 24 d’abril, el Gremi de Llibreters farà pública de nou una llista amb les dades de Libridata del 23 on, per falta de temps, no hi seran encara les vendes de les parades de llibres.
El rànquing definitiu de la jornada es podrà conèixer el dilluns 28 així com un balanç de la diada tant pel que fa a títols com econòmic.