El Gremi de Llibreters assumeix nous reptes.

Tarragona acull el Congrés del Gremi de Llibreters.

 
Foto: Monmar comunicacio

El Departament de Cultura i el Gremi de Llibreters de Catalunya han signat l’acord per posar en marxa el Pla Llibreriactiva,  que vol impulsar la millora de les llibreries i dels serveis i professionals que hi treballen per tal de fomentar la lectura.

La Conselleria de Cultura ha signat un acord amb el Gremi de Llibreters de Catalunya per destinar 275.000 euros a la modernització de les llibreries.  La mesura, que el conseller Ferran Mascarell ha presentat aquest diumenge en la clausura del Congrés de Llibreters en Llengua Catalana, es farà a través de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC).

L’objectiu és modernitzar les instal·lacions, incrementar l’oferta de llibres de fons editorial i especialment dels títols en català i occità.  També busca implementar un sistema per comercialitzar llibres en format digital i un altre per gestionar l’estoc de cada llibreria.
A més, l’ICEC donarà una ajuda directa de 25.000 euros al gremi per a projectes formatius a través de la facultat de Biblioteconomia i Documentació de la Universitat de Barcelona (UB).

Per aquets motiu la Universitat de Barcelona començarà el curs vinent l’Escola de Llibreters, la primera titulació reglada especialitzada en el sector de les llibreries, adreçada a llibreters en actiu però també a aquells que volen incorporar-se al sector.

En el  Congrés han participat  al voltant de 150 professionals entre llibreters, editors, distribuïdors i autors. El congrés ha servit per parlar  dels canvis del sector i reflexionar sobre el seu futur.