El Gran diccionari del vi de Mauricio Wiesenthal.

Mauricio Wiesenthal ha invertit més de vint anys de la seva vida per elaborar aquest diccionari que sense cap mena de dubte, és i serà una referència.

L’escriptor Mauricio  Wiesenthal ha desmostrat la seva qualitat com a escriptor amb les novel·les ‘El esnobismo de las golondrinas’ i  ‘Luz de vísperas’, però Wiesenthal és també  un apreciat enòleg. Bona part de la seva obra està centrada en llibres relacionats amb el món del vi.
Deu anys després de la publicació Diccionario Salvat del vino, l’editorial Edhasa ha publicat una nova versió actualitzada, revisada i  que compta amb més de 1.000 págines i 6.500 entrades.
Mauricio Wiesenthal ha invertit més de vint anys de la seva vida  per elaborar aquest diccionari que sense cap mena de dubte, és i serà una referència.
‘El Gran diccionario del vino’ a més de recollir vocabulari relacionat amb el vi, el nom de les bodegues més importants del món i els diferents tipus de vi, recull també biografies de personatges històrics que han destacat per la seva passió pel món del vi.
El poeta Abén Guzman (1100-1160)  va detallar com havia de ser la seva sepultura. ‘Cuando muera, éstos son mis consejos para mi sepultura: dormiré con una viña entre los párpados, que me envuelvan entre sus hojas como mortaja y me pongan en la cabeza un turbante de pámpanos. 

Maurio Wiesenthal ha impartit nombrosos cursos d’enologia per a professionals, alguns d’ells recollits amb els títols de Quaderns del vi i Manual del sommelier. Va ser guardonat en 1992 amb la Copa d’Or dels enólogos catalans. Ha estat professor del Centre Cultural del Vi de Barcelona i Madrid i ha donat conferències sobre aquesta matèria en diversos països europeus i americans. És autor  també de Libro de Réquiems, ‘El esnobismo de las golondrinas’, ‘Luz de vísperas’ i ‘Leon Tolstoi Un retrato literario’