Jordi Losantos i Santo Baró guanyadors dels premis El Vaixell de Vapor i Gran Angular respectivament.

La novel·la  Leo, el camaleó daltònic de Jordi Losantos ha guanyat el XXVI Premi El Vaixell de Vapor que convoca l’editorial Cruïlla. Per la seva banda, l’escriptor Santi Baró ha estat guardonat amb el de narrativa juvenil Gran Angular per l’obra La Gran O. Els dos premis  estan dotats amb 15.000 euros.

‘Leo, el camaleó daltònic’,  de Jordi Losantos és una divertida història d’un camaleó la pell del qual canvia de color sense control i que parla de l’amistat i la feina en equip.
La trama del llibre arrenca quan el camaleó Leo és atacat per una Granota i la seva pell, en lloc de reflectir el color del seu entorn, mostra a tot color les seves emocions, sense que ell pugui dominar-ho, el que li comporta alguns problemes: no pot caçar mosques perquè el descobreixen al moment.

‘La Gran O’ de Santi Baró és  una història sobre l’amistat entre una escriptora consagrada entre el públic adolescent i Ona Castellví, una misteriosa seguidora. La novel·la està composta únicament dels correus electrònics que totes dues intercanvien, ja que la jove només es veu capaç d’explicar el seu secret virtualment, un secret que té molt a veure amb l’anorèxia, tot i que l’autor ha remarcat que la malaltia no és “el tema” del seu llibre.

 El Vaixell de vapor i El Gran Angular’ són premis que cada any lliuren l’editorial Cruïlla i la Fundació SM i que aquest any  han comptat amb la participació de 58 originals en el cas del Vaixell de Vapor i 31 per al premi Gran Angular, i les temàtiques predominants han estat relats de la vida quotidiana i trames ambientades en contextos de guerra i dictadura, respectivament. Els dos títols es publicaran a la tardor