L’escriptora i col·laboradora de L’Illa dels Llibres rep el premi amb una novel·la sobre la força de l’amor,  la voluntat i l’odi, al far de l’illa de Buda.

Maria Carme Roca ha estat guardonada amb el Premi Prudenci Bertrana amb la novel·la ‘El far’. Autora de novel·les juvenils  com ‘Katalepsis’ o ‘Selfies el cementiri, però també d’obres adreçades al públic adult com ‘Barcino’, ‘Escollida pels déus’  o ‘Intrigues de palau’.

Maria Carme Roca  rep ara un nou premi literari després d’estar guardonada amb el Lola Anglada de contes infantils, el Barcanova de literatura infantil, el Nèstor Luján de novel·la, el Joaquim Ruyra o el Premi L’Illa dels Llibres per la novel·la ‘A punt d’estrena’.

Creat el 1968, el Premi Prudenci Bertrana és un guardó literari que forma part dels Premis Literaris de Girona. Atorgat per la Fundació Prudenci Bertrana, acull originals escrits en català i té una dotació de 30.000 euros.

Enguany el jurat, compost per Xavier Cortadellas, Glòria Gasch, Gemma Lienas, Care Santos i Albert Villaró, ha decidit premiar la novel·la El far, de Maria Carme Roca.

Gemma Lienas, membre del jurat ha destacat ‘Una novel·la en què les relacions familiars, no sempre fàcils, i els secrets curosament amagats et captiven fins al final” i l’escriptora Care Santos ha destacat que ‘El Far’ és “Un viatge d’emocions en el temps i en l’espai que ens descobreix un dels indrets més desconeguts i interessants del nostre país: el far de l’illa de Buda”.

‘El far’ és una novel·la sobre la força de l’amor,  la voluntat i l’odi, al far de l’illa de Buda que arrenca amb una celebració familiar, quan la Diana copsa entre mirades, silencis i vellesfotografies que la seva mare, la Cinta, no és la persona que sembla. La sorpresa la inquieta i l’encurioseix i decideix esbrinar que amaga, la seva mare. La Diana creu que ha arribat el moment de treure’n l’entrellat i plantar-li cara. Però per a això s’haurà de remuntar als orígens familiars a l’illa de Buda.

La història de la familia va unida a l’illa de Buda i el seu emblemàtic far, el que va ser el far metàl·lic més alt del món quan es va construir, l’any 1864. Va resistir durant gairebé un segle, però finalment va sucumbir la nit de Nadal de l’any 1961 per l’embat persistent d’un mar embravit que fa retrocedir les terres del Delta.

Columna Edicions publicarà El far, de Maria Carme Roca, el proper 7 de novembre.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here