L’obra ‘El noi de paper’ ha estat guardonada amb el Premi de Literatura Juvenil en els Premis Literaris de Girona i serà publicada al segell Fanbooks.

L’escriptor, dramaturg i actor Jordi Folck  aposta per una novel·la per a totes les edats on d’una manera màgica, ens parla de l’amor per la lectura i que convida a tots els lectors a no perdre mai la imaginació.

D’un vell matrimoni de llibreters neix un fill de paper amb serpentines per cabells i llàgrimes de confeti. El noi de paper és un nen de cos fràgil, però amb una enorme intel·ligència i sensibilitat, perquè està creat des de les millors pàgines de la literatura mundial. No serà fàcil per a ell sobreviure en el nostre món, governat per l’aparença física i on els valors humans estan cada cop més menyspreats.

Un ocell de paper, com a veu de la seva consciència, li servirà de guia i narrador de la seva aventura vital. El noi de paper, a poc a poc, descobrirà algunes de les seves habilitats; gràcies a la papiroflèxia en té prou amb la voluntat per transformar-se en qualsevol cosa: un vaixell, un avió, una flor… Però molts perills estan a l’aguait quan es descobreix el que pot fer, i molts voldran aprofitar-se’n per convertir-lo en l’estrella d’un circ o en el prototip d’un exèrcit de soldats de paper.

Com a escriptor té vint-i-vuit novel·les publicades i ha guanyat nou premis literaris, entre els quals destaquen el Barcanova de Literatura Infantil i Juvenil, el Carmesina, el Protagonista Jove, el Guillem Cifré de Colonya i el Premi Folch i Torres per a nois i noies.

Enguany han format part del jurat Patrizia Campana, David Cirici, Núria Martín, Francesc Miralles i Marta Vilagut.
El premi té una dotació de 6.000 euros, a més de la publicació de l’obra sota el segell Fanbooks.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here