Blackie Books publica un llibre on recull 100 títols que més van influenciar al cantant britànic.

Per a David Bowie, el gran plaer de la seva vida era llegir i la virtut que més valorava en una persona era que tornés els llibres que li deixaven.

Blackie Books publica ‘El club de lectura de David Bowie’ on el periodista musical John 0’Connell recull 100 títols de llibres que van influenciar en la vida del cantant britànic.
L’obra compta amb les il·lustracions de Luis Paadín i la traducció de Laura Ibáñez.

L’origen de la llista és l’exposició David Bowie Is, una retrospectiva de la carrera de Bowie inaugurada l’any 2013 al Victoria & Albert Museum de Londres. Tres anys abans de la seva mort, Bowie va revelar quines van ser les 100 lectures de la seva vida.

La lectura ens pot transformar? Podem veure el món diferent a través de la lectura de llibres? La resposta és afirmativa i més si aquesta lectura es fa amb passió.

Un apassionat a la lectura, així és com podríem definir a David Bowie i és després de la lectura d’aquest llibre que ens demostra, com determinades obres van influenciar en la seva carrera musical.

No és passió emportar-se al rodatge d’una pel·lícula a Nou Mèxic una biblioteca portàtil amb un miler de títols?
La lectura relaxava a Bowie i potser gràcies a la lectura va poder superar la seva addicció a la cocaïna. Una setmana perfecta per David Bowie era ‘devorar tres o quatre llibres’

John 0’Connell ja ens adverteix a l’inici que es tracta d’una llista amb 100 títols que ‘Bowie considerava els m és importants i influents, però no els seus llibres favorits, dels milers que va llegir en tota la seva vida’.

David Bowie no va ser un gran estudiant i només va aconseguir matricular-se en art. Va decidir ser autodidacte i com a afirma John 0’Connell ‘es va adonar que gaudia més tenir-se a si mateix com a professor’.

La passió lectora de Bowie arribava fins i tot a ser obsessiva i segons expliquen quan li agradava un llibre el recomanava amb molt entusiasme explicant tot el que havia après de la seva lectura.
Per a Bowie un dels episodis més importants de la seva vida va ser quan el seu germanstre Terry Burns li va recomanar ‘En el camí’ de Jack Kerouac, una de les obres de referència de la generació beat.

L’any 1998 fins i tot va escriure articles sobre els llibres que llegia per la cadena de llibreries Barnes & Noble. Llavors Bowie feia algunes ressenyes a la seva pàgina Bowie.net i els responsables de la cadena de llibreries van pensar que seria interessant incloure algunes al seu portal.

En una entrevista Bowie assenyala que ‘els hi vaig dir les cinc categories que m’interessaven ressenyar des d’art fins a ficcion passant per llibres sobre música i la primera que vaig escriure va ser Glam! De Barney Hoskyns”

Obres de George Orwell a  ‘La taronja mecànica’ de Burgess, ”El gatopard”, de Lampedusa; ”Lolita”, de Nabokov, ‘A sang freda’, de Capote, ‘El mariner que va perdre la gràcia del mar ‘, de Mishima; o ‘Una conxorxa d’enzes’ formen part de la llista al costat de clàssics com La Ilíada.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here