De moment es publicaran sis volums que inclouen un total de nou títols i recorren trenta anys de la seva trajectòria poètica.

Les noves edicions incorporen, quan n’hi havia, textos explicatius de l’autor sobre els seus llibres i altres materials complementaris.

L’editor Jordi Cornudella  assenyala l’objectiu de les noves edicions del poeta de Roda de Ter “disset anys després de la seva mort, continua sent un poeta de gran importància, pel pes que té en la nostra tradició, i de plena vigència, perquè els seus versos encara tenen molt a dir-nos.” Amb les noves edicions “en proposem de nou la lectura a través d’un seguit de recuperacions” afirma l’editor.

De moment es publicaran sis volums que inclouen un total de nou títols i recorren trenta anys de la seva trajectòria poètica.


Suite de parlavà,
seguit d’Algú que Espera, amb una nota de l’autor. Un díptic capvespral amb la serenitat de la plena maduresa.

Vint-i-set poemes en tres temps. Cinc esgrafiats a la mateixa paret. Llibre dels sis sentits amb notes de l’autor. En un dels moments més intensos de la seva poesia, Martí i Pol s’acara a la malaltia, la proximitat de la mort, la solitud i la limitació progressiva del seu espai.

Un hivern plàcid. Un dels llibres cabdals de Martí i Pol: assumir la tristor per fer front a la maltempsada.

Crònica de demà. La consciència de l’avui com a fonament de l’optimisme pel futur.

Llibre de les solituds amb una conferència de l’autor sobre el seu llibre. Contra l’individualisme ferotge que domina la societat, un llibre que parla de les solituds amoroses, socials, polítiques, de comprensió, de convivència, de classe…

L’àmbit de tots els àmbits amb un pròleg de Salvador Espriu. Una proposta poètica de reconstrucció nacional, encara vigent.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here