Edicions 62 celebra la publicació de la vinticinquena novel·la d’Andrea Camilleri en català.

Amb la publicació d’El vestit  gris ja són 25 les novel·les que l’editorial catalana ha publicat d’Andrea Camilleri.

La majoria de les publicacions d’Andrea Camilleri  pertanyen a cicle del comisari Montalbano, entre elles  la darrera publicada al març sota el títol d’El camp del terrisaire.
Camillieri s’allunya de la novel·la negre alhora de publicar El vestit negre, una història protagonitzada per l’alt càrrec de banca, Febo Germosino  que al llarg de la seva vida ha rebut tres anònims.
Avui, el primer dia de la seva nova vida de jubilat, els ha posat damunt de l’escriptori. Els dos primers són molt antics, però l’últim és ben recent i insinua dubtes sobre la fidelitat de la seva jove i atractiva segona esposa, l’Adele.
Aquest és el punt de partida de la nova novel·la d’Andrea Camilleri

Andrea Camilleri, va néixer a Sicília el 1925. El 1978 va publicar El curs de les coses però l’èxit literari  li arribaria amb Un mes amb Montalbano, selecció de contes centrats en la figura del comissari Salvo Montalbano.  Les històries del comissari seguirien amb les publicacions de  La forma de l’aigua, El gos de terracota, El lladre de pastissets, La veu del violí, L’excursió a Tíndari, Un gir decisiu, La paciència de l’aranya, Sense títol, La lluna de paper,  Foguerada d’agos o El camp del terrisaire.