L’autor de novel·les “El poder del perro” i “El Cártel” rebrà el guardó el 10 de febrer al Saló de Cent en el marc del festival BCNegra, que tindrà lloc del 3 al 13 de febrer.
L’escriptor Don Winslow ha estat guardonat amb el XVII Premi Pepe Carvalho, atorgat per l’Ajuntament de Barcelona per reconèixer la trajectòria literària d’escriptores i escriptors en l’àmbit de la novel·la negra.

El jurat del premi ha estat integrat per Carlos Zanón com a president, i Anna Abella, Núria Cadenes, Rosa Ribas, Daniel Vázquez Sallés i Sergio Vila-Sanjuán com a vocals.

El jurat ha destacat que Winslow “ha bastit una obra monumental per a retratar-nos el món, ja sigui desplegant sagues que abasten generacions, sovint dures de llegir, imprescindibles, ja sigui amb obres singulars que pouen de la realitat per a convertir-se en implacable cop de puny literari”.

Així mateix, el jurat ha destacat “la capacitat de Don Winslow per a transformar la investigació i la informació en material de creació, per a presentar en format de ficció (de ficció realista), cruament, directament, magistralment, alguns dels defectes estructurals de les societats occidentals. La corrupció policial i política, els càrtels de la droga, els seus efectes, la guerra bruta, la hipocresia benpensant són explicats a les novel·les de Winslow des del punt de vista del policia, el traficant, el ionqui, amb informació directa, punyent, vívida. Sense filtres. Sense artifici. Amb ambició alta i voluntat d’impacte. I ho aconsegueix”.

Don Winslow va néixer a Nova York però va créixer en South Kingstown, Rhode Island. Abans de ser novel·lista va ser actor, director de cinema, guia de safari i ha treballat com a investigador privat a Londres, Nova York i gairebé tot el territori nord-americà; i com a consultor per a bufets d’advocats i companyies d’assegurances durant més de quinze anys.
Ha publicat els llibres California: fuego y vida, El poder del perro, L’hivern d’en Frankie Machine, Un soplo de aire fresco, Los reyes de lo cool, El club del amanecer, Muerte y vida de Bobby Z,  Tras la pista del espejo de buda,  La hora del caballeros, El Cártel, La frontera, Corrupción policial i Rotos

El lliurament del premi serà el dijous 10 de febrer al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona en el marc del festival  BCNegra, organitzat per l’Institut de Cultura de Barcelona, que tindrà lloc del 3 al 13 de febrer.

Ara Don Winslow forma part també de la llista de novel·listes que compten amb el Pepe Carvalho: Joyce Carol Oates (2021), Juan Madrid (2020), Claudia Piñeiro (2019), James Ellroy (2018), Dennis Lehane (2017); Donna Leon (2016); Alicia Giménez Bartlett (2015); Andrea Camilleri (2014); Maj Sjöwall (2013); Petros Markaris (2012); Andreu Martín (2011); Ian Rankin (2010); Michael Connelly (2009); PD James (2008); Henning Mankell (2007) i Francisco González Ledesma (2006).

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here