Imatge i Ficció I: Dolores Redondo i el reportatge fotogràfic sobre els territoris de la Trilogia del Baztan entre el més vist del novembre

Us oferim els 10 articles més llegits del més de novembre a L’illa dels llibres.

1


1-El món de Dolores Redondo, una aproximació als territoris de la Trilogia del Baztan.
L’escriptor i fotògraf X. R. Trigo ens acosta els paisatges que va inspirar La trilogia de Baztan.


2-El Palau Robert dedica una exposició a Roser Capdevila
RoserCapdevila“Llapis i…acció! Roser Capdevila dibuixa explora els contes més populars de la seva trajectòria i proposa un viatge emocional per la seva biografia. La mostra es pot visitar entre el 8 d’octubre i el 27 d’abril del 2014, a la primera planta del Palau Robert.

 

3-La llibreria Ona Llibres reobre a Gràcia
on llibresOna Llibres obre al barri de Gràcia amb la clara intenció de donar visibilitat i difusió als llibres en català. La llibreria  ONA sempre ha estat un dels  símbols de la difusió del llibre en català, i ara enceta un nou repte amb  Montserrat Úbeda al capdavant.
Ara obre al Carrer Gran de Gràcia, 217 de Barcelona, i ho farà gairebé tres anys després del tancament del local situat  a la Gran Via, on va obrir el 1962.

4-Barcelona acull la primera Trobada de Novel·la Històrica.
Trobada HistoricaAmb el referent de l’exitosa BCNegra,  Barcelona vol ser referent també de la novel·la històrica.
Escriptors, editors i il·lustradors van debatre  al voltant de  la novel·la històrica  al voltant de  diversos actes organitzats per  l’Ajuntament de Barcelona en el marc del Tricentenari de 1714.
La trobada va comptar amb la presència de destacats autors com Lindsey Davis, Coia Valls, Edward Rutherford, Albert Sánchez Piñol, Martí Gironell, Jordi Molist o José Luis Corral.

 

5-Entrevista: Carina Bergfeldt, la nova sensació de la literatura negra sueca
Carina BergfeldtL’escriptora i periodista Carina Bergfeldt, assegura que a Suècia cada 40 minuts la policia rep una trucada d’una dona per denunciar que el marit o company la maltracta físicament, però que malgrat aquestes xifres, la violència de gènere, encara  és un tema poc comentat entre la societat sueca.

Coneguda com  una de les estrelles del periodisme  suec  per haver-se infiltrat el mes de juliol de 2011, entre les víctimes de la matança de Noruega , va ser guardonada amb el premi Aswedish Grand Journalism Prize 2012.
Aquell fet li va canviar la seva visió com a  periodista i ara Carina Bergfeldt utilitza la novel·la negra per  obrir-nos els ulls davant de fets denunciables com la violència de gènere

6-Kilian Jornet presenta ‘La frontera invisible’
La mort del seu ídol, Stéphane Brosse, en una ascensió al Mont Blanc és el punt de partida del nou llibre de Kilian Jornet.

7-WONDER, una novel·la molt humana i plena de sentiments.
Wonder R J PALACIOWonder ens ofereix una faula sobre la superació personal i lluita contra les adversitats.
Comparable amb l’excel·lent novel·la de Mark Haddon, ‘El curiós incident del gos a mitjanit. Wonder és una faula sobre la superació personal i la lluita contra les adversitats.
R J Palacio debuta com a escriptora  amb Wonder/ La lección de August  (La Campana/Nube de tinta), després de treballar com a dissenyadora  de portades de llibres.

8-Avançament editorial: Un tastet d”El llegat dels ossos’ de Dolores Redondo.
el-llegat-dels-ossosDesprés de l’èxit d’El guardià invisible’ torna amb ‘El llegat dels ossos’ la segona part de la Trilogia del Baztan.
Un any després de resoldre els crims que van aterrar Baztán, la inspectora Salazar, embarassada, assisteix al judici contra Jason Medina, acusat de violar, mutilar i matar a la filla adolescent de la seva dona imitant els assassinats del cas basajaun.
El judici es cancel·la quan l’acusat apareix mort amb una nota dirigida a Amaia, un missatge curt i inquietant: TARTTALO. Una sola paraula que retornarà a la cap d’homicidis i al seu equip a Elizondo per buscar la veritat.

9-Sorteig de tres novel·les d’El guardián del tiempo de Mitch Albom.

10-Espai literari, una nova llibreria a Barcelona
espai-literari
La nova llibreria  vol especialitzar-se en editorials petites i autors per descobrir. Espai literari és la primera llibreria  de Barcelona especialitzada en autors autoeditats  i editorials petites i vol convertir-se en l’espai idoni per fer difusió d’aquestes obres amb presentacions i altres actes literaris.

Situada al carrer Ramón y Cajal, 45 del barri de Gràcia , Espai literari vol ser un lloc de referència dels escriptors no consagrats i dels autors encara per descobrir. Per aquest motiu vol oferir-los un espai on puguin fer les seves presentacions i  puguin  trobar  el seu propi  espai  literari.