Descoberts dos poemes fins ara inèdits de Mario Benedetti.

El descobriment l’hat fet el Centre d’Estudis Iberoamericans Mario Benedetti, de la Universitat d’Alacant.

Els dos poemes manuscrits  ‘Miedo y coraje” i “Esperas”,  estaven dins del llibre Insomnios y duermevelas”, i s’han trobat gràcies al  procés de catalogació dels més de 6.000 volums que Benedetti va cedir.
Els poemes els podia haver escrit Benedetti als 82 anys dies abans de la presentació del llibre ‘Insomnios y duermevelas” a  Buenos Aires el 23 dabril de 2002.

 

Mario Benedetti va morir el 18 de maig de 2009 als 88  anys.
Deixava  un llegat literari de més de 80 obres, entre poesia, novel·les, contes i assajos.
Benedetti va nèixer el 14 de setembre de 1920 a Paso de los Torosa a l’Uruguai. L’any 1928 va començar els seus estudis primaris al Col·legi Alemany de Montevideo. Va començar a treballar a l’edat de 14 anys, en un taller de cotxes.Abans de dedicar-se a la literatura, Benedetti va fer de taquígraf, caixer, venedor, llibreter, periodista, traductor, empleat públic i comercial.
Totes aquestes feines li van servir per tenir contacte amb la realitat social d’Uruguai i això va ser determinant a l’hora de modelar el seu estil i l’essència de la seva escriptura.
Les seves poesies han estat cantades per autors com Joan Manuel Serrat, Daniel Vigletti, Nacha Guevara, Luis Pastor o Pedro Guerra.
Algunes de les seves novel·les han estat adaptades al cinema com La tregua i Gracias por el fuego. Benedetti ha estat guardonat, entre d’altres, amb el Premi Internacional Menéndez Pelayo l’any 2005, el Premi Iberoamericà José Martí l’any 2001 i el Premi Reina Sofia de Poesia Iberoamericana l’any 1999.