“Els irredempts” (LaBreu Edicions) I “La promesa” (Les Hores / Libros del Asteroide)  han rebut el guardó a les categories de Literatura Catalana i Altres Literatures

El Premi Llibreter és un guardó, organitzat pel Gremi de Llibreters de Catalunya, que atorguen les llibreries de Catalunya. Té per objectiu destacar i reconèixer la qualitat i la significació de determinats titols i alhora posar en valor l’ofici de llibreter i el seu paper prescriptor.

Pardaleta” de Joana Estrela, “Fills d’Èodhum” de Roger Tarrés, “Hi havia una forma” de Gazhole&Cruschiform, “La promesa” de Damon Galgut, i “Els irredempts” de Cristina Garcia són els títols guanyadors de cada categoria, seleccionats per votació de les llibreries agremiades de tot Catalunya

El Premi Llibreter es divideix en cinc categories: Literatura Infantil i Juvenil d’Altres literatures, Infantil i Juvenil en Català, Àlbum Il·lustrat, Altres Literatures i Literatura catalana.

Durant l’acte de lliurament del Premi Llibreter també es reconeix la trajectòria dels llibreters Sergio Bassa, de la Llibreria Bassa, de Móra  d’Ebre, i de Rosana Lluch, de la llibreria Llorens Llibres, de Vilanova i la Geltrú, pels seus 35 anys d’ofici.

LITERATURA CATALANA

“Els irredempts” Cristina Garcia Molina – LaBreu Edicions.
Obra d’una intel·ligència aclaparadora una proposta en què excel·leixen el llenguatge, les idees, l’art. El ritme, les atmosferes i la prosa esmolada, d’estil sobri i precís, doten el llibre d’un poder demolidor per a tractar tres històries colpidores i ben diferents amb un denominador en comú, l’arrelament. Una anomalia extraordinària en el panorama literari català.

ALTRES LITERATURES


“La promesa” – Damon Galgut – Les Hores – Trad. Àfrica Rubiés. – “La promesa” Damon Galgut – Libros del Asteroide – Trad. Celia Philipetto.
La relació dels homes amb la terra és un dels grans temes de la literatura contemporània. Coneixem la història d’una família en què una promesa no mantinguda plana sobre els personatges. Una gran escriptura i una estructura narrativa original.

ÀLBUM IL·LUSTRAT


“Hi havia una forma” – Cruschiform / Gazhole – Ed. Barrett – Trad. Teresa Duran “Érase una forma” – Ed. Barrett – Trad. Luisa Lucuix.

Un àlbum superb, original, intel·ligent i de llarg recorregut lector. Pel seu esperit transgressor, per l’actualització, tant en la forma com en el contingut, del conte tradicional. Per l’exquisida edició i la traducció de la Teresa Duran.

 

LITERATURA INFANTIL I JUVENIL – CATALÀ

“Fills d’Èodhum” – Roger Tarrés – Fanbooks.
Una aposta valenta i de proximitat en literatura juvenil i fantàstica. Roger Tarrés ha creat una novel·la rodona que ens ha portat amb èxit a Niburesh i Himdor amb la sensació de no trobar-nos gaire lluny de la Terra Mitja.

 

LITERATURA INFANTIL I JUVENIL – ALTRES LITERATURES

“Pardaleta” – Joana Estrela – Ed. Meraki – “Gorrioncita” – Joana Estrela.

L’obra endinsa el lector en un món de subtileses que van molt més enllà de l’amor adolescent, amb un text honest i proper que juga i es nodreix d’unes il·lustracions reals i naturals. Ens apropa, amb una sensibilitat especial, a la descoberta d’un mateix i a la existència d’un ventall de realitats, sovint poc explorades, que omplen de significat aquesta novel·la gràfica.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here