La Campana publica la quarta novel·la de l’escriptora barcelonina on ret un homenatge en clau futurista  a la novel·la d’Horace McCoy Oi que maten els cavalls?

Anna Maria Villalonga és escriptora, crítica de literatura i cinema a més de professora i investigadora de literatura catalana a la Universitat de Barcelona.  També és la comissaria  del festival Tiana Negra.  Com a escriptora va debutar l’any 2014 amb  La dona de gris i continuarà en el terreny de la novel·la amb El somriure de Darwin (2017) i Els dits dels arbres (2020).

A “Encara maten  els cavalls”, ens situa a finals del segle XXI quan el món està en reconstrucció després de la situació límit a la qual l’ha portat l’ésser humà. Però hi ha una multitud de gent, els no-ningú, descendents de les classes més desafavorides, que encara viuen al marge de la societat. L’Aura i en Víctor són dos d’aquests desno­nats socials, i es veuran immersos en una terrible peripècia per tal de ti­rar endavant. Quin futur els espera? L’una s’estima la vida, l’altre pensa en l’alliberament que pot proporcionar la mort.

La novel·la segons fons de l’editorial,  reflexiona sobre la condició humana i que ret homenat­ge en clau futurista a la gran novel·la Oi que maten els cavalls?, d’Horace McCoy.

L’editora de La Campana, Núria Puyuelo ha destacat que  «Encara maten els cavalls és una obra colpidora, que porta a l’extrem la condició humana, que reflexiona fins a quin punt l’home és capaç de sobreviure a un món hostil.  “Què fan les bones persones quan un cavall està malferit?”, es pregunta l’autora. D’aquí surt, el títol. Una novel·la que ret homenatge a l’obra d’Horace McCoy del 1935».

«Els no-ningú som com autòmats, com robots. O no. No. Això seria massa sofisticat. Els no-ningú hem esdevingut éssers primitius, hem tornat a les cavernes. Les coses bàsiques. Menjar, beure, dormir, res­guardar-nos del fred, defensar-nos de la calor. Res més. Ah, i fornicar, com les bèsties. Fa vergonya pensar que encara volem reproduir-nos».

Disponible a partir del 8 de juny

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here