L’Institut de Cultura de Barcelona, dins el marc del programa Barcelona Ciutat de la Literatura Unesco anuncia els seleccionats de les beques.

En aquesta edició, s’han presentat un total de 97 projectes (50 dones i 47 homes), la mitjana d’edat dels quals ha estat de 44 anys. Dels 20 becats 10 són dones i 10 són homes. Pel que fa a la llengua dels projectes guanyadors, 10 ho seran en llengua catalana i 10 en llengua castellana.

Les beques Montserrat Roig van ser creades per pal·liar la falta d’ajuts directes als creadors literaris recolzant projectes literaris que tinguin relació amb la ciutat de Barcelona, impulsar textos que projectin la imatge literària de la ciutat al món. També es vol homenatjar a l’escriptora i periodista barcelonina.

La quarta ediciócompten amb una dotació de 60.000€ i els autors becats en aquesta ocasió, que treballaran en un dels espais singulars de la ciutat, han estat Eva Comas, Gabi Martínez, Héctor Jiménez, Laura Rosich, Mª Àngels Cabré, Maximiliano Rodríguez, Olalla Castro, Ricard Ruiz, Sergi Pons, Marta Marín-Dòmine, Rubén Martín, Cynthia Burgueño, Elm Puig, Devi de Marco, Xavier Margenat, Lara Serodio, Ginés Cutillas, Florencia del Campo, Ferran Riera i Mariana Orantes.

MUHBA Vil·la Joana Casa Verdaguer de la Literatura, Museu Picasso, Biblioteca de Catalunya, Reial Acadèmia de Bones Lletres, Arxiu Històric de Barcelona, Castell de Montjuïc, Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes, Fundació Joan Miró, Biblioteca de Nou Barris i Biblioteca Francesca Bonnemaison són els equipaments singulars de la ciutat on els guanyadors i guanyadores desenvoluparan els seus projectes

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here