Comença el Kosmopolis 2011.


Del 24 al 26 de març Barcelona acull  la sisena edició de Kosmopolis, la festa de la literatura amplificada. Els actes es celebraran al Centre de Cultura Contemporània.

Ian McEwan i Alessandro Baricco són els principals convidats de la sisena edició del certamen literari Kosmopolis, que organitza el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB). Aquest any es prestarà especial atenció a la nova oralitat i a la “paraula electrònica” i per aquest motiu ; Twitter, Facebook, ‘streaming’, bloc i un diari digital seran algunes de les eines per seguir el festival. Enrique Vila-Matas, Joan Margarit, David Torres, Jordi Puntí, Janne Teller, Claudio Magris i Agustín Fernández Mallo també hi participaran en aquesta edició de Kosmopolis.

La revolució de Wikileaks i el paper de les xarxes socials en les revoltes àrabs centrarà el diàleg obert entre l’escriptora tunisiana Sihem Bensedrine i Javeria Riziyi Kabani, tot i que les connexions digitals no acaben aquí: el poeta Joan Margarit recitarà des d’un llibre electrònic i Baricco unirà dos grans de les lletres amb un guru de les noves tecnologies en la conferència ‘Homer, Flaubert i Steve Jobs’.

Els diàlegs K conformen un dels eixos centrals de Kosmopolis, i reuniran, d’una banda, McEwan i Jorge Wagensberg per parlar dels ponts entre ciència i literatura; i també Eduardo Lago i Enrique Vila-Matas, que conversaran sobre Nova York i Barcelona.
Coma novetat destacada aquest any deu escriptors escriuran una novel·la en directe i de manera simultània.  Laura Fernández, Jordi Puntí, Andrés Neuman, Flavia Company i Jordi Carrión són alguns d’aquests escriptors que han confirmat la seva presència.

Podeu veure el programa sencer en aquest enllaç.