‘Quin joc més bèstia’ recull 25 contes adreçats a infants i joves que inclou relats inèdits

Amb l’objectiu de reconèixer la trajectòria de Joaquim Carbó, l’editorial Comanegra publica una antologia dels millors contes per a infants i joves. Els textos han estat triats pel mateix autor i també inclou deu contes inèdits escrits exclusivament per formar part d’aquesta antologia.

Des de l’explotació infantil al Pakistan a la pèrdua de memòria causada per l’Alzheimer passant per la pobresa o els prejudicis, les històries de Carbó s’endinsen en conflictes socials i emocionals. L’autor assenyala que ‘No podem amagar el cap sota l’ala i fer veure que vivim en un món meravellós on tot són flors i violes’.
Precisament per aquest motiu els contes de Joaquim Carbó prenen força on les emocions protagonitzen molts dels seus relats.

Un dels contes titulat ‘Abans no passava, això!’, arrenca a partir d’un telèfon mòbil sense bateria per mostrar les magnituds de la dependència tecnològica.

Joaquim Carbó ha publicat més de cent llibres, dedicats en la seva gran majoria a la literatura juvenil i infantil.
Si parlem de xifres, les vendes dels seus llibres superen el milió d’exemplars venuts, on destaquen títols com La casa sota la sorra i La colla dels deu.

Ha estat guardonat amb molts premis literaris com el Premi Joaquim Ruyra de narrativa juvenil (1981) amb ‘La casa sobre el gel’; amb el Premi de Literatura Catalana de la Generalitat de Catalunya-obra de creació per a lectura d’infants (1982) ‘L’ocell meravellós’; Premi de la Crítica “Serra d’Or” de literatura infantil i juvenil (1992) amb ‘Interfase amb mosca’. Memorial Jaume Fuster de l’AELC (2002) al conjunt de la seva obra i Premi Trajectòria del Consell Català del Llibre per a Infants i Joves (2007).

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here