La pianista i compositora s’estrenarà com a autora de la col·lecció Contraveu

Haurem d’esperar el 15 d’octubre per llegir ‘Liti-o’ el debut de Clara Peya com autora. Per Peya, ‘Liti-o és un cop de puny a la ‘normalitat’.’

Amb més d’una desena de discos publicats la carrera musical de Clara Peya ha estat una de les més prometedores dels darrers anys ja sigui en solitari o a l’escena teatral i en especial amb la seva germana Ariadna Peya, de la companyia de teatre, dansa i música en directe Les Impuxibles.

Clara Peya va re­bre l’any 2019 el Premi Nacional de Cultura i el guardó al Millor disc de l’any per la crítica dels Premis Enderrock per Estómac (Satéli­te K, 2018).

El 3 de juliol publicava el disc ‘Estat de larva’ composat i enregistrat durant el confinament.

Fotografia http://clarapeya.com/

L’editorial Rosa dels Vents va inaugurar fa uns mesos una nova col·lecció de poesia i textos breus: Contraveu. Els primers autors de la col·lecció cantants el membre de La Pegatina Adrià Salas, Suu i Cesk Freixas.  Ara a la tardor s’afegiran Marc Parrot i Clara Peya.

Sobre el títol del llibre que publicarà a la tardor, Clara Peya ”Liti és una necessitat. Liti és una rutina. És una cicatriu mal curada, un buit que està buit. És aquell gest vulnerable que et permet seguir remant en aquest sòrdid imperi. Liti és negre. Liti és blanc. Un cop de puny a la “normalitat”. Liti és 88. Liti és trobar a faltar la melodia i saber que sense ella les meves paraules estan incompletes.   Liti també és una barana. Com ho són les carícies i les arrels mullades. Com ho és la fusta i les mans en dansa. Les simfonies que tornen i els ulls que tenen ales. Liti és saber que no estem soles.”

En la pàgina oficial de la  pianista es defineix com ”inquieta, visceral, intensa i transcendent». On afirma creure en el poder de l’art per a la denúncia «a la meva música li dic romàntic-contemporània o punki-romàntica”.

Amb ‘Liti-o’, Clara Peya continuarà reivindicant i expressant el seu activisme social i cultural.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here